Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 14 april 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 13 april 2022 door Crew

Het vaccinatiecentrum aan de Boomgaard in Aalter gaat na woensdag 4 mei in wachtstand en sluit tijdelijk de deuren. De komende woensdagen is het vaccinatiecentrum nog open, maar daar komt verandering in. Wanneer het nodig is kunnen ze in Aalter binnen een paar uur het vaccinatiecentrum terug operatief maken.

—-----------------------------------------

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) trekt bijna 500 duizend euro uit voor renovatiewerken in scholen in Brugge. Dankzij deze middelen kunnen het Sint-Jozefsinstituut en de Vrije basisschool Kantelberg in Brugge hun schoolgebouwen renoveren en moderniseren.

—------------------------------

De stad Eeklo sluit deze zomer de fitnesszaal in het stedelijk Sportpark. In augustus wordt de fitnesszaal omgebouwd tot een polyvalente zaal voor vergaderingen en rustige sportactiviteiten. Een deel van de oude toestellen wordt geschonken aan het Rode Kruis opvangcentrum in de Pokmoere in Eeklo.

—----------------------------------

De kleuters van de Taborschool in Sint-Maria-Aalter verhuizen na de paasvakantie naar de nieuwe school. Een jaar geleden zijn de bouwwerken gestart. De kleuterschool is nu af en op dinsdag 19 april mogen de kleuters van Sint-Maria-Aalter hun tijdelijke containerklassen ruilen voor de nieuwbouw.

—----------------------------

De jeugdspelers van Meetjesland Hockey Club in Eeklo kregen hoog bezoek op training. Arthur De Sloover, die met het nationale hockeyteam zowel Olympisch goud als de Europese én wereldtitel veroverde, zag de Eeklose jeugdspelers van U7 tot U14 hard werken tijdens de Paasstage.

—----------------------------------

De politiezone van Zeeland en West-Brabant, net over de grens, zal nauwer gaan samenwerken met die van Damme/Knokke-Heist. Dat kan dankzij een nieuw verdrag. Op die manier hoopt de politie de veiligheid in de grensregio te verhogen en overlast efficiënter aan te pakken. Patrouilles gebeuren dan samen en dat kan dankzij het Benelux-politieverdrag.

—----------------------------------

De 72 jarige Eddy Hautekeete uit het Oost-Vlaamse Kaprijke kreeg de voorbije maanden al vier keer een snelheidsboete van de politie van Namen in de bus, terwijl hij daar nooit komt. Blijkbaar rijdt in Wallonië een snelheidsduivel rond met dezelfde — wellicht valse — nummerplaat. Het enige verweer die de man uit Kaprijke heeft , is dat hij met een Citroën rijdt, en de geflitste wagen een Volvo is.

—----------------------------

Eeklo organiseert het feest rond de Vlaamse feestdag Eekloverdag deze zomer voor het eerst op de Markt. Eekloverdag is een evenement dat de Adviesraad voor Cultuur en het stadsbestuur van Eeklo jaarlijks samen organiseren rond 11 juli, en dat in het kader van Vlaanderen Feest. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.”

—-----------------------------------

Het scholenteam van de politiezone Meetjesland wil aan de hand van het reuzegezelschapsspel iPanic leerlingen van het zesde leerjaar wijzen op de gevaren van onder andere cybercriminaliteit, verslavingen en pesterijen. Bedoeling van het spel is dat de leerlingen op een soort van reuzeganzenbord een avontuurlijke weg afleggen en allerlei hindernissen overwinnen.

—----------------------------------------

De gemeentelijke feestcommissie van Oosteeklo is dringend op zoek naar vers bloed. Zonder extra mensen dreigt de rijke Oosteeklose feesttraditie stil te vallen. Oosteeklo heeft een rijk kermis- en feestverleden. Kandidaten kunnen contact opnemen via het mailadres [email protected].

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws