Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 13 april 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 13 april 2022 door Crew

Een 25-jarige man heeft in de Brugse rechtbank 10 maanden cel gekregen voor het bedreigen van een conducteur. De man zwaaide met een mes toen de treinbegeleider hem wakker maakte op een trein in Brugge. De politie kon de man korte tijd nadien onderscheppen in het station van Brugge. Het mes in kwestie werd teruggevonden op het perron.

—-------------------------------------

Visboer Tom De Jaeger uit Knesselare (Aalter) heeft een heilbot van maar liefst 180 kilo kunnen kopen op de visveiling. De heilbot is zeker tientallen jaren oud en dat is echt uniek in België. Ze hebben de vis meteen gefileerd en te koop aangeboden. Visboer Tom De Jaeger heeft zelf al eens geproefd en de heilbot is een echte smaakbom. —-----------------------------

Het Herbakkersfestival in Eeklo wordt na twee jaar coronapauze voor het eerst weer georganiseerd. Sioen is de eerste grote naam.

Herbakkersfestival wordt gehouden van 12 tot en met 14 augustus, aan de Blokhutten in Eeklo en wordt opnieuw gratis aangeboden. Info: www.herbakkersfestival.be.

—-----------------------------------

Maldegem wil een tutjesboom inrichten in de tuin van het lokaal dienstencentrum Oud Sint-Jozef in de Mevrouw Courtmanslaan.De tutjesboom zal op zaterdag 21 mei om 10 uur onthuld worden.De boom staat aan Oud Sint-Jozef. Dat is ook de locatie waar het ‘Huis van het Kind’ is gevestigd.

—-----------------------------------

De politiezone Meetjesland Centrum waarschuwt dat ze snelheidscontroles houden in Kaprijke en Eeklo. Zo controleert de politie je snelheid in Kaprijke in de Nieuwstraat, de Vaartstraat en in Eindeken. In Eeklo zijn er controles in de Oostveldstraat en in Mandeweegsken. Er wordt aangeraden om overal de opgelegde snelheid na te leven.

—------------------------------

In ongeveer een jaar tijd hebben onderzoeksbureaus, in opdracht van Vlaamse sociale huisvestingmaatschappijen, 189 sociale huurders betrapt die een huis of een grond hebben in het buitenland. Een sociale woning huren en tegelijk een huis of grond hebben in het buitenland: dat mag niet in Vlaanderen. Wie daarop betrapt wordt, moet zijn woning verlaten en zal de sociale kortingen die hij of zij heeft gekregen moeten terugbetalen.

—--------------------------------------

Een dief heeft een glazen kunstwerk gestolen uit de Magdalenakerk in Brugge. Daar loopt de expo Het Glazen Doek. De gestolen ‘spiegel’ is van glaskunstenaar Björn Van Houtte. De kunstenaar stapte naar de politie en hoopt dat het werk toch nog ergens opduikt.

—-------------------------------------

Een 41-jarige Algerijn en 33-jarige Marokkaan uit Oostende riskeren 5 jaar cel voor de verkoop van hasj en cocaïne. De dealers zouden twee jaar lang maandelijks een kilo coke verkocht hebben. Hun cash geld en drugs stockeerden ze volgens het parket in garageboxen.

—-------------------------------------

Terwijl in januari het aantal vastgoedtransacties nog fors steeg, daalde dat cijfer plots - en voor het eerst sinds lang - in februari en maart. Dat blijkt uit de nieuwste Notarisbarometer. "Als dit aanhoudt, zouden ook de prijzen van vastgoed kunnen dalen. De oorlog en inflatie kunnen dus ook een effect hebben op de vastgoedmarkt.

—--------------------------------------------------

Het gaat slecht met de duivensport in ons land. Op 5 jaar tijd zijn er 100 duivenverenigingen verdwenen, waarvan 24 in Oost-Vlaanderen. Oost-Vlaanderen blijft wel dé duivenprovincie bij uitstek, met ruim 4.000 duivenmelkers, al is ook dat aantal sterk gedaald. De duivensport zou vooral minder populair zijn doordat het duur en arbeidsintensief is. Student Lowie Verdru bracht de cijfers van de duivensport in kaart.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws