Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 12 april 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 12 april 2022 door Crew

Heel wat privé-crèches in Vlaanderen verhogen de tarieven om het hoofd te bieden aan de prijsstijgingen en inflatie. Volgens de cijfers van Kind en Gezin is 22 procent van de erkende crèches in private handen. Daar wordt de prijs niet berekend op basis van het loon van de ouders, maar mogen de eigenaars zelf een prijs bepalen. Deze dreigt de komende maanden te vermeerderen omdat de crèches niet meer uit de kosten geraken.

—-------------------------------

Inwoners van Eeklo reageren ongerust omdat er in verschillende warenhuizen nog chocolade van Kinder in de rekken lag.

De producten van Kinder die in de rekken liggen, komen niet uit de Belgische fabriek”, reageert de zaakvoerder van een supermarkt in Eeklo in HLN.

—-------------------------------------

Aalter wil van het oud gemeentehuis op de Boomgaard een horecazaak maken, en gaat nu actief op zoek naar een uitbater voor de zaak. De geschiedenis van het gebouw gaat terug tot 1840. Aan de buitenkant mag niets veranderen, maar binnen mag volop verbouwd worden.

—--------------------------

Wie in Aalter parkeert laat steeds vaker de muntstukken op zak, en betaalt digitaal.,Op twee jaar tijd is het aantal mensen dat hun parkeerticket in Aalter via sms of Bancontact betaalt, verdubbeld. In 2019 werd het sms-parkeren gelanceerd, en toen betaalde 17 procent met sms en negen procent met een bankkaart. —--------------------------------

Gezinsbond Poeke (Aalter) is gestart met de voorbereidingen van een zomerconcert met Willem Vermandere. In december komen Lisa Del Bo en Bart Herman al voor een kerstconcert naar Poeke, maar de Gezinsbond zorgt ook vroeger al voor muziek in het dorp. Willem Vermandere is er ondertussen 82, en komt op zondag 12 juni naar de kerk van Poeke.

—------------------------------------

Netbeheerder Elia is begonnen aan de afbraakwerken van de hoogspanningslijnen in Maldegem. Het bedrijf is al een tijdje bezig met de afbraak van de lijn tussen Brugge en Eeklo. Wanneer de hoogspanningsdraden verwijderd zijn, is het de beurt aan de masten. Als alternatief zijn er ondergrondse elektriciteitskabels aangelegd.

—----------------------------------

Het nieuwe minigolfterrein aan het Sportpark van Eeklo wordt goed gebruikt, met vorig jaar meer dan 6.000 gebruikers. In mei vorig jaar werd het minigolfterrein en het nieuwe skatepark aan het Sportpark Eeklo geopend. Ook dit jaar zijn er verdere investeringen voorzien in de sportsite.

—-----------------------------------

Eeklo heeft maandag een populier aangeplant aan de voetbalterreinen van de Zandvleuge. De populier werd geplant op de plaats waar tot voor kort een windmolen stond. De windmolen is ondertussen afgebroken, en draait nu opnieuw ergens in Litouwen. In Eeklo werd die vervangen door een nieuwe windmolen in de rij langs de N49.

—-----------------------------------

Het Comité voor Internationale Samenwerking van Eeklo geeft 2.500 euro financiële steun aan de Poolse zusterstad Zamosc, op amper 60 kilometer van de grens met Oekraïne. Er is door heel wat organisaties al veel materiaal opgehaald, maar het comité wil de mensen daar nu vooral helpen met financiële steun.

—--------------------------------------------

De foorkramers in Gent blikken terug op een meer dan geslaagde Halfvastenfoor. Het was zelfs een recordeditie met maar liefst een half miljoen bezoekers. Door corona was het al van 2019 geleden dat de foor nog eens kon plaatsvinden op het Sint-Pietersplein. Het is duidelijk dat heel wat mensen de foor gemist hebben.

—---------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws