Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 8 april 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 7 april 2022 door Crew

De geplande verbouwing van het gemeentehuis in Aalter zal al zeker 4,5 miljoen euro kosten. In het concept zit onder andere een nieuwe trouwzaal, en ook een soort serre die aan het auditorium gebouwd zal worden. De partij Groen vindt de 4,5 miljoen euro investeringen onverantwoord.

—-----------------------------------

De ontmijningsdienst Dovo heeft een oorlogsbom onschadelijk gemaakt in natuurpark Drongengoed in Ursel. Het waren wandelaars die de bom ontdekten in de bossen van het Drongengoed. De gespecialiseerde dienst Dovo kwam ter plaatse en liet de bom gecontroleerd ontploffen.

—--------------------------------

Patiënten, artsen en bezoekers van het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo moeten geen ‘ziekenhuiskost’ vrezen. Voor de vierde opeenvolgende keer krijgt de Dienst Voeding en Catering van AZ Alma een smiley. Dat is de hoogst mogelijke kwaliteits-erkenning die een grootkeuken in een ziekenhuis kan ontvangen. —----------------------------------

Sint-Laureins bouwt het woonzorgcentrum Sint-Jozef steeds meer uit als een echt seniorendorp. Het nieuwe centrum voor dagverzorging en de assistentiewoningen zijn officieel in gebruik genomen. De komende jaren zijn er nog uitbreidingsplannen.

—------------------------------

Maldegem roept april uit tot ‘maand van de markt’ en deelt de komende weken prijzen uit tijdens de komende maandagmarkt. Ook de biomarkt in Adegem doet op zaterdagvoormiddag mee aan de actie. Wie aankopen doet op een van de markten, krijgt een deelnamekaart. Die kun je deponeren in de wedstrijdbox in het gemeentehuis.

—----------------------------

De gemeenteraad van Maldegem dringt er bij de ministers Peeters en Demir op aan om dringend werk te maken van het dossier Schipdonkkanaal. Al vijftig jaar is er sprake van een mogelijke verbreding van het Schikdonkkanaal. Tot op vandaag is er echter geen definitieve duidelijkheid wat met die strook zal gebeuren.

—----------------------------------

De stad Eeklo investeert in twee nieuwe AED-toestellen of hartstarters. De toestellen waarmee je iemand met acute hartproblemen kunt reanimeren komen vanaf september aan het CLB-gebouw in de Visstraat en in de buurt van de voetbalsite van Exceslior Balgerhoeke.

—-----------------------------------------------

Er staan 8.000 nieuwe auto’s geblokkeerd in de haven van Zeebrugge. Minstens de helft ervan zijn luxewagens. Het is een gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Voor de havenbedrijven is de situatie stilaan onhoudbaar. De terminal van havenbedrijf ICO staat bijvoorbeeld helemaal vol.

—-----------------------------------

Groen Aalter deelde flyers uit op de wekelijkse marktdag in Aalter. De partij wil dat de marktkramen van de Sint-Corneliusparking naar de Markt verhuizen. Groen Aalter vindt het logisch dat een wekelijkse markt op de Markt gehouden wordt en vindt dat de verhuis naar de Sint-Corneliusparking onnodige kosten met zich meebrengt.

—--------------------------------------

Nu Toerisme Vlaanderen het kasteel van Poeke in Aalter overgenomen heeft van het gemeentebestuur, zoekt het een gepaste bestemming. Tijdens een ideeënweek kunnen bezoekers, ondernemers en buren hun ideeën, voorkeuren en verwachtingen kenbaar maken. Meer info op www.ideeënweek.kasteelvanpoeke.be.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws