Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 7 april 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 6 april 2022 door Crew

De Gentse gevangenis gaat extra inzetten op de behandeling van drugsverslaafde gedetineerden. Zo wordt het drugsbehandelingstraject uitgebreid van 10 naar 42 weken en komt er een voltijdse zorgverlener in de Gentse gevangenis die gespecialiseerd is in verslavingsproblematieken.

—-------------------------

Ondernemer Marc Coucke heeft opnieuw z'n oog laten vallen op een Gents investeringsproject. Coucke investeert 16 miljoen euro in Itineris, een Gents bedrijf dat software levert voor nutsbedrijven. Itineris bestaat sinds 2003 en levert software waarmee water- en energiebedrijven hun meteropname en facturen kunnen beheren.

—------------------------------

Na meer dan tien jaar stilte, is er opnieuw een lokale afdeling in Aalter van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. De vereniging telt ruim 22.duizend leden en 185 lokale groepen verspreid over België en Nederland. Tijdens de twee coronajaren zijn de aantallen gestegen. De mensen hebben hun eigen tuin en moestuin herontdekt.

—----------------------------------------

Knokke-Heist is een blikvanger rijker. Kunstenaar Wim Tellier stelde in de schaduw van het AZ Zeno zijn nieuwe project CLOSER voor. Het resultaat is een gigantische en loodzware canvasafdruk van 105 op 68 meter en 3 ton zwaar van een man in een brandwerend pak. De canvasdruk ligt op de weide tussen de Kalvekeetdijk 258 en het biologische voedselbos van AZ Zeno en is vrij toegankelijk.

—------------------------------

Zangeres en actrice Andrea Croonenberghs komt op zondag 10 april naar ‘De Schuur van Nest’ in Aalter voor een aperitiefconcert. Je vindt De Schuur in de Stationsstraat 211. Kaarten kosten 18 euro en zijn te koop in café Nest in de Stationsstraat 207 in Aalter.

—-----------------------------------

Het provinciebestuur subsidieert drie Aalterse organisaties die aan ontwikkelingshulp doen in Afrika. Zo krijgt * Acres of Hope 5.000 euro voor ondersteuning van gezondheidsinstellingen in Liberia, * Memsaada kan met 7.000 euro een voormalige Rode Kruispost verder uitbouwen in Congo en * Kamutamba ontvangt 5.000 euro voor de ondersteuning van een ziekenhuis in Zambia.

—------------------------------

Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) start volgend jaar een studie naar mogelijke maatregelen om overstromingen van de spoorwegtunnels onder de Kustbaan in Zeebrugge te voorkomen. Nadat er langs de Kustbaan al stormmuren kwamen, onderzoeken ze nu extra maatregelen voor de buurt rond de oude vissershaven.

—--------------------------------------------

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft vier projecten in West-Vlaanderen goedgekeurd in het kader van slimme steden en gemeenten in Vlaanderen. Zo willen Brugge, Roeselare, Knokke-Heist en Oostende: de verkeersborden die beschadigd raken en het vele bouwafval, aanpakken.

—-----------------------------

Mooie namen als Davina Michelle, Fischer-Z en Frank Boeijen werden onlangs aan de line-up van het Kneistival toegevoegd. Een extra reden om op 1, 2 en 3 juli naar Knokke-Heist af te zakken.

—----------------------

Op de Markt en 't Zand in Brugge vindt nog tot en met zondag 10 april de Paasfoor plaats. Dat is het opwarmertje voor de veel grotere Meifoor in de maand mei. De Paasfoor richt zich vooral tot de allerkleinsten. De kramen staan zowel op 't Zand als op de Markt van Brugge.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws