Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaaal nieuws woensdag 6 april 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 6 april 2022 door Crew

Vlaams Belang Beernem heeft actie gevoerd aan een tankstation langs de Sint-Jorisstraat in Beernem. De partij wil hiermee protesteren tegen de torenhoge brandstofprijzen. De actie van Vlaams Belang kadert in een bredere nationale campagne voor ‘betaalbaar tanken’ die eind maart werd gelanceerd. De partij heeft tevens een petitie die te vinden is via betaalbaartanken.be.

—---------------------------------

Wie in Aalter een afspraak wil met de politie, kan daar vanaf nu ook online een afspraak voor maken. Om dat te doen surf je naar www.politie.be/5423. Na het reserveren ontvang je dan automatisch een bevestiging in je mailbox. In nood bel je 101 of 112.

—-------------------------------

Schrik niet wanneer je veel brandweerwagens ziet aan het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo. Het gaat om een oefening. De Hulpverleningszone Meetjesland, brandweerpost Eeklo, houdt een korte oefening op de site van het ziekenhuis.

—--------------------------

Eeklo gaat na twee coronajaren voor een dolle zomer. Het event Eeklo Zomert van vorig jaar wordt omgevormd tot de Eeklose Pleinfeesten, met grote namen die gratis komen optreden.

—---------------------------

De ombouw van de N49 in Maldegem tot een snelweg zal 75 miljoen euro kosten. De eerste werken zouden volgend jaar al kunnen starten, op de grens met Damme. Het kruispunt van de Koning Albertlaan met de N49 wordt op termijn een rotonde.

—-------------------

Twaalf Indiase verpleegkundigen zijn sinds kort aan de slag in Brugse woonzorgcentra. Ze zijn via een project naar ons land gehaald om het nijpende personeelstekort in de zorg op te vangen. Liefst 3.000 kandidaten in India boden zich aan voor een job in België. —--------------------------------

De geplaagde middenberm van de N9, die dwars door Eeklo loopt, krijgt eindelijk wat kleur. De paaslelies fleuren de hele stad op. Burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde die zegt dat Eeklo binnen drie jaar de mooiste middenberm van Vlaanderen heeft.

—------------------------------

Bij de geplande restauratie van het stadhuis wordt de gasketel vernieuwd, maar dus niet vervangen door een andere manier van verwarmen. Eeklo kreeg een miljoen euro subsidie met de voorwaarde dat de werken aan het stadhuis ten laatste in september starten.

—-------------------------------------

De elektrische deelsteps van Hoppy, die al in Gent ter beschikking zijn, komen vanaf deze paasvakantie naar Blankenberge. Het is een proefproject van zes maanden, dat na een gunstige evaluatie een blijver kan worden. Wie een step ontleent, moet minstens 16 jaar zijn. Rijden op het voetpad is verboden.

—----------------------------------

Wie nog eens naar de kermis of foor wil in Gent heeft nog een kleine week. De foorkramers blikken alvast tevreden terug op de eerste twee weken van de Halfvastenfoor. Na drie jaar coronastilte is de Gentenaar gul en goed geluimd zeggen ze. In totaal was het drie jaar geleden dat de Halfvastenfoor nog eens in het voorjaar neerstreek op het Sint-Pietersplein.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws