Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 5 april 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 5 april 2022 door Crew

Cultuurcentrum De Herbakker uit Eeklo opereert sinds de jaarwisseling in het pop-uptheater aan de Nijverheidskaai. Er werd al 20.000 euro huur betaald en de inrichting van de pop-up heeft 40.000 euro gekost. Deze pop-up kost de stad Eeklo geld zegt het bestuur, maar het is de enige manier om tijdens de verbouwing van De Herbakker cultuur te blijven aanbieden.

—-------------------------------------

Café Shanti in de Sint-Jacobsnieuwstraat in Gent moet een maand lang sluiten om 22 uur na verschillende klachten over geluidsoverlast van buurtbewoners. Dat besliste burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). Het café moet nu verplicht een sasdeur plaatsen, anders mogen ze hun deuren niet openen.

—----------------------------

De Bloemestraat in Maldegem, gelegen achter het Sint-Annapark, wordt al wekenlang geteisterd door vandalen. De daders trokken een ventilatierooster los en gooiden dit door het raam van een woning, gevolgd door enkele tientallen stenen. De eigenaar heeft klacht ingediend bij de politie en zal een schadevergoeding vragen.

—--------------------------------

Groen Aalter vraagt de gemeente om de bouwwerven aan het station betere te signaliseren. Aan het station wordt al enkele jaren volop gebouwd. Vooral ’s avonds is de werf volgens Groen niet goed verlicht en niet voldoende aangeduid met signalisatie.

—-----------------------

Natuurpunt heeft twee nieuwe wandelroutes uitgestippeld in natuurgebied Burkel in Kleit, in het zuidwesten van Maldegem. Natuurpunt kocht een aantal percelen in en rond het Kallekesbos, het meest westelijke deel van Burkel. “Een deel daarvan is ondertussen bebost”. Er is een wandeling van vijf en een van zes kilometer.

—------------------------------

De activiteiten van een onthaalmoeder uit het Meetjesland werden onmiddellijk stopgezet en gemeld bij Kind & Gezin na een ‘vervoersprobleem’. De kinderverzorgster stond verkeerd geparkeerd en had meerdere kinderen in haar wagen zonder de juiste aangepaste zitjes.

—-------------------------------

De gemeente Maldegem zorgt voor extra parkeerplaatsen in de Melingstraat in Maldegem en de Canadezenlaan in Adegem. In samenspraak met vzw Stoomcentrum wordt daarvoor grond ter beschikking gesteld naast de spoorweg. Door de extra parkeerplaatsen voor de buurt moet de verkeersstroom in de straten vlotter en veiliger verlopen.

—----------------------------------

Aalter gaat van de meimaand de jobmaand maken. Met op donderdag 5 mei een jobbeurs in het Kunstencentrum ArtA’A. Bedoeling wordt om die dag Aalterse bedrijven rechtstreeks in contact te brengen met mensen die een job zoeken. Ontdek de standhouders, vacatures en alle activiteiten op via www.aalter.be/jobmaand.

—--------------------------------

De 20.000 tickets voorbehouden voor KAA Gent in de finale van de Beker van België tegen RSC Anderlecht zijn allemaal verkocht. Op maandag 18 april is het zo ver. Dan strijdt KAA Gent tegen RSC Anderlecht in het Brusselse Koning Boudewijnstadion om de Beker van België.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws