Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 4 april 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 4 april 2022 door Crew

Voetbalclub KSK Maldegem rouwde afgelopen weekend mee na het overlijden van Cercle-doelman Miguel Van Damme (28). De club waar Van Damme als tiener speelde, begon alle wedstrijden met een minuut stilte. De U15 speelde zaterdag tegen FC Lembeke, ook al een ploeg waar de kleine Miguel Van Damme ooit sjotte.

—----------------------------

De inwoners van Kaprijke tonen zich solidair met de vluchtelingen uit Oekraïne. Elf gastgezinnen willen samen 37 vluchtelingen opvangen. De sociale dienst van de gemeente Kaprijke engageert zich om deze gastgezinnen en de Oekraïners te ondersteunen bij hun aankomst en hun verblijf. Kaprijke gaat als gemeente ook zelf op zoek naar mogelijkheden tot opvang.

—-------------------------------

De Kringloopwinkel in Eeklo is vanaf nu ook op maandag open. Vorig jaar kwam er 1.300 vierkante meter extra ruimte bij in de kringloopwinkel Eeklo. Om de dienstverlening voor de klant te verbeteren worden ook de openingsuren van de kringloopwinkel in Eeklo nu uitgebreid. —------------------------------------

De middenstand van Aalter wil de avondmarkt nieuw leven inblazen en zal op vrijdag 24 juni voor het eerst Aalter Feest organiseren. De winkels blijven heel de avond open, en zowel in de straten als op de kiosk van de Markt worden optredens voorzien.

—-----------------------------

Dat op creativiteit geen leeftijd staat, bewijst Jos De Doncker uit Aalter. Hij is 97 jaar geworden, en stelt tentoon in het woonzorgcentrum Veilige Have, waar hij woont. “Jos De Doncker schildert graag aquarellen, en is trots om die aan het grote publiek te tonen.

—-----------------------------

Eeklo schrapt eind dit jaar de mogelijkheid om parkeergeld te betalen met het zogenaamde Piaf-toestel. Je kon er per minuut betalend mee parkeren. Maar het systeem stopt eind dit jaar omdat de leverancier het systeem niet langer meer ondersteunt.

—--------------------------------

De kinderen van basisschool Het Klavertje Vier uit Knesselare (Aalter) hebben een pak speelgoed verzameld voor kinderen die moesten vluchten uit Oekraïne. De school verzamelde maar liefst 162 rugzakjes voor de actie ‘Rugzak vol dromen’. De rugzakjes gaan nu naar een depot in Waregem, om van daaruit naar de grens met Oekraïne te gaan.

—-------------------------------------------

Het Jeneverhuis wordt in Eeklo twee jaar lang de officiële trouwlocatie. Het stadhuis van Eeklo wordt verbouwd. De geplande restauratie van het stadhuis moet ten laatste in september starten. Tijdens de werken mag er voor de veiligheid niemand binnen in het stadhuis van Eeklo.

—-----------------------------------

Port of Zeebrugge wordt één van de hoofdsponsors van FC Zeehaven Zeebrugge, de lokale jeugdvoetbalvereniging. Het lokale team groeide in amper enkele jaren tijd van 20 naar 160 jeugdspelers en brengt ploegen in alle jeugdreeksen in competitie. Alleen een ploeg in een provinciale reeks ontbreekt nog. “Dat is, dankzij de steun van de Zeebrugse haven, wel de ambitie.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws