Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 4 januari 2023

gepost 1 year ago, op dinsdag, 3 januari 2023 door Crew

Het aantal inbraken in Aalter neemt weer toe, na twee coronajaren waarin het cijfer daalde. Sociale media staan de laatste weken bol van de meldingen van inbraken. Uit cijfers van 2022 die tot november beschikbaar zijn, blijkt dat er toen in Aalter al 67 inbraken waren. Daar zijn er de laatste weken nog een pak bij gekomen.

—---------------------------

Dirk Van de Velde (63) stapt na 34 jaar uit de lokale politiek in Eeklo. Van 1995 tot en met 2018 was hij schepen in de stad. De laatste jaren was hij gemeenteraadslid. De combinatie met mijn huisartsenpraktijk wordt hem te zwaar.

—-------------------------

Muzikaalter pakt na vijf jaar nog eens uit met een editie van Aalter Promt. De elfde editie van Aalter Promt staat gepland op 14 en 15 april, in het Sportpark van Aalter. Welke grote naam komt meezingen, wordt pas later bekend gemaakt.Intussen is de organisatie op zoek naar een pop-upkoor. Wie er bij wil zijn kan dat laten weten op [email protected].

—-----------------------------

De inwoners van Lotenhulle (Aalter) klinken deze zondag 8 januari op het nieuwe jaar. Iedereen wordt zondag tussen 9.45 en 12 uur uitgenodigd op het kerkplein van Lotenhulle voor een drankje en een hapje.

—-----------------------------------

De voorbije overgang van oud naar nieuw is ook in Gent verre van vlekkeloos verlopen. Ook hier bij ons werden vuurpijlen afgestoken richting politie en brandweer, en werden bushokjes en eigendommen moedwillig vernield. Korpschef Filip Rasschaert pleit voor een nationaal verbod op de verkoop van vuurwerk, maar ook voor meer sensibilisering bij de jongeren.

—------------------------

Een zware en getunede BMW boorde zich op 27 december in de gevels van twee huizen in Wetteren, met een ravage tot gevolg. De tuning-community wijst met een beschuldigende vinger naar de roekeloze chauffeur en start nu zelf een crowdfunding op om de slachtoffers te steunen.

—-------------------------

De examens staan voor de deur en dat betekent: blokken, blokken, blokken. Om de Gentse studenten daar zo goed mogelijk bij te helpen, geven drie professoren van de Universiteit Gent hun beste tips mee via HLN.

—----------------------------

De Lidar, in de volksmond ook wel bekend als de mobiele superflitspaal of ‘Sammeke’, staat deze week in de Jan Delvinlaan in Gent. De bedoeling van de Lidar is om bestuurders te ontmoedigen om hun gaspedaal te diep in te duwen op gevoelige plaatsen.

—-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws