Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 5 januari 2023

gepost 11 months ago, op donderdag, 5 januari 2023 door Crew

Aalter staat voor een bijzonder jaar. Als alles goed gaat, zouden er dit jaar voor het eerst veertien eeuwelingen op het grondgebied wonen.

Nu zijn er al zeven Aalternaren van honderd jaar of meer. Onlangs ging het schepencollege op bezoek bij Vicky Claisse in de serviceflats van Veilige Have om daar haar honderdste verjaardag te vieren.

—----------------------

Steeds vaker verdwijnen er in ons land geldautomaten. En beterschap lijkt niet meteen op komst. De vier grootbanken besloten enkele jaren geleden om samen enkel nog neutrale cashpunten uit te baten. Tegen 2025 willen de grootbanken er zo 2.200 overhouden, in plaats van de 5.500 bankautomaten die er vorig jaar nog waren.

—---------------------------

Eeklo wijzigt de voorrangsregeling in de Oostveldstraat, de invalsweg van Lembeke naar Eeklo. Het wordt een voorrangsweg en de zone dertig verdwijnt. Voorrang van rechts wordt er afgeschaft.

—-----------------------

Een personenwagen en een camionette zijn woensdagmiddag tegen elkaar gereden in Sint-Laureins. In de personenwagen zat onder andere een baby van nog geen jaar oud, maar die bleef - net zoals de andere betrokkenen - gelukkig ongedeerd. Het ongeval gebeurde aan het kruispunt van de Ketterijstraat met de Kerzelaarstraat in Sint-Jan-in-Eremo.

—--------------------------

De gemeente Maldegem wil meer toeristen naar de gemeente lokken en zet daar extra middelen voor in. Maldegem wil een halftijdse ambtenaar aanstellen, die zich enkel moet bezighouden met de uitbouw van het luik toerisme.

—----------------------------------

Negentig procent van alle bedden in het UZ Gent is momenteel bezet. Het is dus druk in het ziekenhuis, maar in tegenstelling tot het UZ Leuven moet niet-dringende zorg voorlopig niet uitgesteld worden in Gent. “Het is druk, maar beheersbaar", klinkt het bij het ziekenhuis.De griepepidemie wint aan kracht, net zoals RSV en het coronavirus.

—----------------------------

Twee gewapende minderjarigen hebben dinsdagavond het tankstation Q8 op de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem overvallen. Terwijl de kassiersters even niet in de winkel waren, snelden de dieven naar de kassa. Hun plan om cash geld buit te maken, mislukte faliekant.

—-------------------------

Aan het Gravensteen in Gent is woensdagavond een bezoeker gewond geraakt door een vallende plank. De persoon liep in de middeleeuwse burcht ter hoogte van de donjon toen het stuk hout op zijn schouder viel. Een ziekenwagen bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis.

—---------------------------

Politicus voor PvDA Tom De Meester (47) heeft een opmerkelijke keuze gemaakt. Hij stopt als Vlaams parlementslid, en legt zijn politieke focus volledig op Gent. Met het oog op de verkiezingen in 2024 én zijn gezondheid indachtig, geeft hij de fakkel in het parlement door aan Onno Vandewalle (27).

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws