Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 6 januari 2023

gepost 11 months ago, op vrijdag, 6 januari 2023 door Crew

Inwoners van Oosteeklo wachten er al jaren op, maar dit jaar gaan eindelijk de rioleringswerken in de Koning Albertstraat en Rijkestraat van start. Ook in Assenede maken ze zich klaar voor grote rioleringswerken.

—---------------------------------

Het terrein van woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter zal er tegen het voorjaar een pak groener uitzien. Alles samen werden 275 struikjes, 18 bomen en 1.500 bloembollen geplant op de seniorensite in de Lostraat in Aalter.

—--------------------------------

De feestcomités van Aalter krijgen van de gemeente samen 7.960 euro subsidie om de komende dagen en weken nieuwjaarsrecepties te organiseren in de verschillende dorpen. Op zaterdag 7 januari is er de nieuwjaarsreceptie in Poeke. Op zondag 8 januari in Lotenhulle.

—----------------------------------

Het stadsbestuur van Eeklo trakteert de inwoners op zaterdag 7 januari op een gratis nieuwjaarsreceptie. Normaal wordt de receptie gehouden voor het stadhuis, maar omdat dat nu in de stellingen staat, verhuist de nieuwjaarsreceptie naar het voorplein van het Sportpark in de Burgemeester Pussemierstraat.

—--------------------------------------

De gemeente Maldegem organiseert op maandag 9 januari een kerstboominzameling op de Markt. Wie na de feestdagen zijn of haar kerstboom niet in de tuin kan planten, kan de boom gratis afleveren op de Markt van Maldegem. Je kan je kerstboom ook naar het recyclagepark brengen.

—-----------------------

Het Gravensteen kampt niet met veiligheidsproblemen. Dat zegt directeur Doreen Gaublomme nadat woensdagavond een stuk hout op een bezoeker is gevallen. Daags na het voorval is er een veiligheidsperimeter op het binnenhof. Nu de herstellingen zijn uitgevoerd, zal die verdwijnen. “Monumentenwacht screent het Gravensteen op regelmatige basis.

—--------------------------

De Nederlandse man die Hakim Mutyaba (53) tijdens de Gentse Feesten in het water gooide aan de Lousbergskaai, werd afgelopen woensdag vrijgelaten onder voorwaarden na het betalen van een borgsom. Dat bevestigt zijn advocaat Thomas Gillis

—----------------------

De werf op de Coupure Rechts, waar de slechtste kasseibaan van Gent wordt aangepakt, ligt stil. Onvoorziene problemen met de boomwortels dwingt de aannemer om een alternatieve oplossing te zoeken voor de nieuwe riolering. Dat zorgt uiteraard voor vertraging bij de werken.

—------------------------

In de Hoogstraat in het centrum van Gent werd donderdagvoormiddag het levenloze lichaam van een 58-jarige man aangetroffen in zijn woning. De politie drong daar binnen nadat de familie al een week niets meer van hem had vernomen.

—-----------------------

Op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op 8 januari in Wichelen wordt er, na twee jaar onderbreking, opnieuw een wensboom voorzien. Iedereen kan er een boodschap in hangen.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws