Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 3 januari 2023

gepost 11 months ago, op dinsdag, 3 januari 2023 door Crew

De stad Eeklo gaat in 2023 extra investeren in openbare netheid. Met de komst van ondergrondse glasbollen. Na de feestdagen staat het aan heel wat glascontainers weer vol met lege flessen die niet in de glasbollen kunnen. Alles samen investeert Eeklo 224.000 euro in het project.

—-----------------------------

Het asielcentrum in het Godshuis in Sint-Laureins geraakt stilaan vol. Ondertussen zijn al 220 asielzoekers ingeschreven. In het Godshuis zal uiteindelijk plaats zijn voor 240 asielzoekers. Ook bij het Rode Kruis zijn ze tevreden over de gang van zaken.

—----------------------------------

Maldegem wil burgers stimuleren om kinderopvang te organiseren en zorgt voor extra financiële steun. Zoals overal zijn er ook in Maldegem opvangplaatsen voor kinderen te kort, en daar wil de gemeente iets aan doen. “We pakken uit met een starterspremie voor wie een nieuw kinderopvanginitiatief begint”, zegt schepen in Maldegem Annelies Lammertyn.

—-------------------------------------

Het kappen van alle bomen op het Plein van Kaprijke en het opnieuw aanplanten met jonge gezonde bomen, zal minstens een half jaar later starten. Het vellen van de zieke bomen blijkt een moeilijkere klus dan verwacht.

—-------------------------

Dirk Van de Velde, 24 jaar CD&V-schepen in Eeklo, verlaat de gemeenteraad en zegt meteen ook de lokale politiek voorgoed vaarwel. Dirk Van de Velde blijft wel huisarts.

—---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws