Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 4 augustus 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 4 augustus 2021 door Crew

In de Gaston Roelandtsstraat in Oostkamp werd ingebroken in een wagen. De inbraak gebeurde volgens de lokale politie Het Houtsche tussen maandag 16.30 uur en dinsdag 7 uur. De dader ging aan de haal met een tablet. Hoe de dader in het voertuig raakte, is niet duidelijk.

--------------

Comeet, de cultuurkoepel van het Meetjesland, wil iedereen uit zijn kot krijgen en lanceert de actie “’t Is plezant in ’t Meetjesland!”.Er is in ons eigen Meetjesland heel wat te beleven, en dat willen ze in de verf zetten met dezecampagne “. Alle activiteiten van het Meetjesland worden gebundeld op www.uitinhetmeetjesland.be.

-------------------

Dit jaar is een feestjaar voor de Aalterse modeketen Marie Méro. Het bedrijf blikt terug op 50 jaar Belgische mode en fantastische familiemomenten. In 1971 zag de Van der Elst NV het licht in Aalter. Vanuit een klein atelier aan huis groeide het bedrijf uit van een klein zelfstandig label naar een ware Belgische modebrand.

----------------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 9 augustus onderhoudswerken uit aan de N9 Maalse Steenweg ter hoogte van het kruispunt met Vossensteert in Brugge. De aannemer vernieuwt het wegdek van de Maalse Steenweg aan weerszijden van het kruispunt.

--------------------

Eendracht Aalter is de voorbije jaren uitgegroeid tot een subtopper in eerste provinciale. Twee jaar op rij sloot het de competitie af op de vierde plaats en vorig jaar bivakkeerde het met een 13 op 15 ook in de subtop. De eerste officiële wedstrijd heeft Aalter intussen achter de rug. In de Croky Cup verloor het met 2-1 bij Wervik.

-----------------------

De ondergrondse parkings van Interparking in Brugge hebben in de week van 19 tot en met 26 juli opmerkelijke cijfers genoteerd. Er parkeerden méér voertuigen dan in dezelfde week in 2019. En dat is een ferm referentiepunt. Er wordt niet vergeleken met juli 2020, want toen woog de coronacrisis nog fel op Brugge. Uit recente gegevens blijkt dat de toeristen nog lang niet terug zijn, maar dat Brugge in juli wel meer dan een half miljoen bezoekers wist te lokken.

--------------------

De zomershelter op de Markt van Maldegem is op woensdag 4 augustus de stek voor dag gratis familieplezier. In de voormiddag staat een uurtje familiesport op het programma. In de namiddag is het dan tijd voor kinderdisco ’t Klutske. Op een speelse manier worden dansjes aangeleerd, en kunnen kinderen zich uitleven op de beats van de muziek. Het volledige programma kan je vinden op de website van de gemeente Maldegem.

-------------------

De muziekliefhebbers maken zich op voor een nieuw weekend van ‘Eeklo komt uit zijn kot’. Goed voor twee avonden gratis concerten. Op donderdag strijkt het ‘mobiele zomerfestival’ van Eeklo traditiegetrouw neer op de Markt. Op donderdag 5 augustus wordt om 20 uur gestart met een concert van Mae Black. Om 21.30 uur komt De Muze op het podium.

----------------

Vanaf deze woensdag 4 augustus om 5u start het Agentschap Wegen en Verkeer aan een nieuwe fase in de onderhoudswerken op de Expresweg (N31) in Brugge waarbij het wegdek ter hoogte van de tunnel onder de Koningin Astridlaan wordt vernieuwd. De werken situeren zich tussen de Wittemolenstraat en de afrit Torhoutse Steenweg richting kust. In beide richtingen moet het verkeer over 1 rijstrook waardoor er ernstige verkeershinder zal zijn

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws