Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 3 augustus 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 3 augustus 2021 door Crew

Rotary Maldegem springt in de bres voor de slachtoffers van de overstromingen, en doneert 5.000 euro voor noodhulp. Eerst wordt geld vrij gemaakt voor de meest dringende menselijke noden. Bij Rotary Maldegem bekijkt men ook of Maldegemse gastgezinnen kinderen kunnen opvangen, terwijl de ouders daar hun zaken regelen en hun huis weer leefbaar maken.

-----------------

De winkeltjes op de gelijkvloerse verdieping van het Belfort in Brugge verdwijnen. Het stadsbestuur heeft de huur opgezegd en geeft de uitbaters nog tot 1 januari 2023 om in te pakken. Nog anderhalf jaar en dan verdwijnt dus een vertrouwd zicht uit het Brugse straatbeeld. .

---------------

Op zondag 8 augustus wordt in Aalter de eerste editie gehouden van de Aalter Air Rally. Het event wordt georganiseerd door enkele leden van Vliegclub Ursel. Het is een wedstrijd met een vastgelegd parcours in de lucht. Iedereen is op zondag 8 augustus vanaf 10 uur welkom op het vliegveld van Ursel, om een kijkje te komen nemen naar de vertrekkende en aankomende vliegtuigen.

----------------

Vanaf maandag 9 augustus wordt de toegangsweg naar het station van Aalter verplaatst. Het gaat om een tijdelijke aanpassing in afwachting van de herinrichting van het Stationsplein. Deze aanpassing is nodig om te kunnen starten met het laatste flatgebouw in de verkaveling aan de stationsomgeving.

---------------------

Er komt voorlopig geen trajectcontrole langs de N368 Sint-Jorisstraat in Beernem. Dat was ooit het plan van de burgemeesters van Knesselare en Beernem, maar daarvan is afgestapt. Vermoedelijk komt er wel één camera waarvan de exacte locatie nog moet bepaald worden.

-----------------

Al bijna 11.000 huishoudens in Brugge maken gebruik van het digitale buurtnetwerk Hoplr. Inwoners leren met de app hun buren en buurt beter kennen. Het netwerk werd 2,5 jaar geleden in acht buurten gelanceerd. Sinds een jaar is heel Brugge, verdeeld over 22 Hoplr-buurten, actief op het netwerk. Bovendien hebben zich via de burenhulpfunctie van Hoplr al 382 inwoners opgegeven voor vrijwilligerswerk in de stad.

------------------

Het mooiste strand van Nederland bevindt zich net over onze provinciegrens. Het Zeeuws-Vlaamse strand dat zich uitstrekt van Cadzand tot Breskens is volgens onze Noorderburen het mooiste strand van Nederland 2021. Ook veel Vlamingen trekken naar het Zeeuws-Vlaamse strand.

--------------------

Een aannemer zal in de tweede helft van augustus de verzakking herstellen op het kruispunt van de Bellemstraat met de Boomgaardstraat in Aalter. De werken gebeuren in de periode tussen 16 en 31 augustus. Ook al gebeuren die op het midden van het kruispunt, toch moet doorgaand verkeer mogelijk blijven. Er zal gewerkt worden met een rijplaat, zodat het verkeer naast de werf door kan.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws