Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 2 augustus 2021

gepost 3 years ago, op zondag, 1 augustus 2021 door Crew

Eeklonaar Jacques van Hecke ging de afgelopen twee weekends een handje toesteken in de door overstromingen getroffen regio rond Luik. Daar stelde hij vast dat de hulpverlening nog steeds niet op punt staat. “De gemeenten weten niet eens wat er allemaal is opgekuist en wat niet zegt Jacques van Hecke uit Eeklo. Hij heeft er mensen ontmoet die al drie dagen zonder elektriciteit, telefoon of zelfs drinkbaar water zaten.

---------------------

Op de verkeerswisselaar E40 - E403 in Brugge is zondagochtend rond 11 uur een ongeval gebeurd. Een kleine bestelwagen die de E40 verliet om de E403 in de richting van Kortrijk op te rijden, ging in de bocht aan het slippen. Het voertuig knalde tegen de vangrail en belandde op z’n zijkant. De bestuurder werd naar het ziekenhuis overgebracht. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

---------------------

Het Meetjesland kan aftellen naar de opening van de eerste winkel van Albert Heijn. Op 15 september opent AH Maldegem. Het Meetjesland is tot nu een blinde vlek op de kaart van de Nederlandse winkelketen Albert Heijn. Je moet naar Deinze, Gent of Brugge. Maar daar komt verandering in. Een paar jaar geleden wou de winkelketen al een winkel bouwen in de Koning Albertlaan in Eeklo, maar door de fusie tussen AH en Delhaize sprong dat toen af.

-------------------------

Je kan vanaf nu in Maldegem een warme pizza uit een nieuwe automaat halen, in de Gentse Steenweg. Het bedrijf PizzaZoid uit Zele heeft al automaten staan op een tiental locaties in Vlaanderen. Je betaalt met de kaart en dan haalt de automaat de gekozen pizza uit het koelvak. De pizza gaat drie tot vijf minuten de turbo-oven in, en dan komt de lekkernij netjes verpakt uit de automaat.

----------------------

Zo goed als elk vaccinatiecentrum in onze regio heeft reeds uitnodigingen verstuurd naar 12-jarigen voor een eerste prik tegen corona. In sommige centra kwamen de eerste tieners zelfs al langs. In vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele kregen de 14-jarigen deze week hun eerste prik. Het einde van de campagne lijkt zo in zicht, maar aan een sluiting van de vaccinatiecentra wordt op dit moment nergens gedacht.

-------------------

De voorzitter Claude Taelman van de partij Iedereen Tielt herstelt momenteel in het ziekenhuis van een zware val met zijn motorfiets die hij maakte in Knesselare. Hij staat voor een lange revalidatie. Het ongeval gebeurde toen Claude Taelman met zijn motorfiets over de spoorwegbrug in Knesselare in reed. Claude vermoedt dat hij is weggegleden over een dubbele witte lijn.

-----------------

Vanaf vandaag op deze 2 augustus starten de wegenwerken weer op, en zijn er omleidingen in verschillende straten in Maldegem. Van 2 tot 10 augustus zijn er werken aan de riolering in de Oude Molenweg. Het verkeer moet dan omrijden via de Krommewege, Aalterbaan en de Koning Leopoldlaan.

---------------------------

Dominique Persoone schaart zich achter de dieren die het slachtoffer zijn geworden van de extreme overstromingen in Wallonië. De chocolatier verkoopt honden en katten uit chocolade in zijn winkels, en stort de opbrengst integraal door naar het goede doel. Ondertussen gingen er al bijna zeshonderd chocolade-diertjes de deur uit, goed voor 6.000 euro.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws