Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 30 juli 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 30 juli 2021 door Crew

Aalter blijkt de koploper in het Meetjeland met 61procent van de inwoners dat ondertussen volledig gevaccineerd is. Ruim 81 procent is minstens deels gevaccineerd. Ook Lievegem scoort goed met 60 procent van de mensen volledig gevaccineerd. Evergem staat op de derde plaats met iets meer dan 58 procent. Niet toevallig zijn dat ook de drie gemeenten die een vaccinatiecentrum in hun eigen gemeente hebben. Wie zich naar een andere gemeente moet verplaatsen voor een prik, is dus duidelijk iets meer weigerachtig.

--------------------------

Zwerfkat Stumpertje is een eerste keer geopereerd. Het dier werd vorige week met 18 kogels en een gebroken bekken gevonden aan het Stationsplein van Maldegem en binnengebracht in het opvangcentrum van de Poezenboot in Gent. Dierenarts Ellie De Grauwe kon 9 kogels operatief weghalen en ontdekte nog twee extra kogels in het gehavende lichaam. Intussen loopt ook het onderzoek bij de politie van Maldegem naar de dader van de mishandeling.

-----------------

Er zal terug bier worden gebrouwen met biergerst die geteeld is op Tieltse bodem, dat horen we van brouwer Stijn David ban brouwerij De Poes: ***** u2 We vroegen ook welk bier het best past tijdens zomerse dagen: **** Je hoorde Stijn David van Brouwerij de Poes uit Tielt.

----------------------

Vorig jaar vonden Mila Dhaenens en Mathias Van Landegem hun droomhuis in Lotenhulle via het Play4-programma Blind gekocht. Eén aspect zat hen dwars. Het huis dat experten voor hen hadden gevonden, stond niet in Aalter, maar in deelgemeente Lotenhulle. Verder weg van hun vrienden. Intussen heeft het koppel het huis in Lotenhulle terug verkocht. Mila en Mathias wilden liever terug wonen in Aalter.

-------------------

Een buur van het gemeentehuis in Aalter wil dringend een oplossing voor het aanhoudende nachtlawaai. De man woont in de Verbroederingslaan en belt verschillende keren per week de politiediensten om het nachtlawaai te melden. “Jongeren troepen daar samen, om naar luide muziek te luisteren, te zingen, roepen en dansen”, klaagt de buurman. De politie volgt het nachtlawaai van dichtbij op en zal optreden bij overtreding.

-------------------------

In Koolkerke bij Brugge is een klopjacht gehouden op enkele voortvluchtige inbrekers. Op klaarlichte dag probeerden de daders binnen te raken in een woning, waarvan de eigenaars op reis zijn. Het was een alerte bewoner die enkele inbrekers opmerkte bij zijn overbuur en de politie verwittigde. De daders probeerden via de achterdeur en het raam binnen te dringen. Een van de daders werd op heterdaad betrapt en ter plaatse opgepakt. De andere daders die kon de politie intussen ook inrekenen.

----------------------------

Een groot stuk van het Meetjesland ligt onder de zeespiegel. Onafhankelijk oppositieraadslid Johan Francque uit Sint-Laureins maakt zich zorgen over de gevolgen van een mogelijke waterbom over de Meetjeslandse regio. Wellicht zal het in het Meetjesland nooit zo’n vaart lopen als in de Ardennen maar het gemeenteraadslid roept op zeker voorbereid te zijn mocht de regio geteisterd worden door een overstroming.

-------------

De provinciale domeinen Puyenbroek uit Wachtebeke en De Gavers uit Geraardsbergen gaan binnenkort kinderen opvangen uit de Waalse gebieden die getroffen zijn door waterellende. Kinderen tussen 8 en 14 jaar mogen er verblijven om even aan de ellende thuis te ontsnappen. Zo kunnen zij toch nog genieten van een soort vakantie, terwijl hun ouders zich bezighouden met de opruimings- en opkuiswerken.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws