Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 29 juli 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 28 juli 2021 door Crew

De gemeente Aalter is gestart met de bouw van een nieuwe ontmoetingsruimte, aan de hoeve van het Kasteel van Poeke. Het kasteel is nu wel in handen van Vlaanderen, maar Aalter had al langer plannen om aan de hoeve van het kasteel een nieuwe ontmoetingsruimte te bouwen. Die investering van 650.000 euro blijft de gemeente doen, en is nu gestart. De oplevering van de ontmoetingsruimte is voorzien tegen het eind van het jaar.

------------------

Voor het eerst in Oost-Vlaanderen sluit de VDAB een samenwerkingsakkoord af met een cluster van lokale besturen en Welzijnsband Meetjesland. We belden daarover met de directeur van de VDAB OVL Freddy Van Malderen: u6*****

---------------------

De Statie in Maldegem opent op vrijdag 30 juli opnieuw de deuren. Febe Engels wordt de nieuwe uitbaatster. De Statie bevindt zich in het oude stationsgebouw van Maldegem, en dus ook aan het Stoomcentrum. Daar zijn ze blij dat de drinkgelegenheid bij De Statie weer open gaat.

------------------

In de provincie is een goede evolutie te zien in de werkloosheidcijfers. Om en bij de 80 % Oost-Vlamingen heeft momenteel een job ondanks de corona problematiek. Je hoort daarover Freddy Van Malderen, directeur bij de VDAB: ****u5

----------------

Een man van Aziatische afkomst heeft in een uitzendkantoor in Eeklo een gsm gestolen. Bij de feiten in Eeklo ging de man binnen in het kantoor en gaat naast het slachtoffer staan. Hij haalt een papier boven en legt dat blad op de gsm van het slachtoffer. Als het slachtoffer hem een balpen wil geven, wil hij plots het kantoor verlaten. Later merkt het slachtoffer op dat haar gsm gestolen werd. De politie vraagt zeker aangifte te doen wanneer je ook slachtoffer werd van een diefstal.

----------------

Op vijftien speelpleinen in de stad geldt nu een rookverbod. Eeklo gaf eerder al aan alle scholen de kans om de buurt van hun schoolpoort zichtbaar rookvrij te maken. Nu volgen dus ook de speelpleinen. Burgemeester Luc Vandevelde wil de kinderen beschermen tegen de verleiding om te beginnen met roken.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws