Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 28 juli 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 27 juli 2021 door Crew

Vlaanderen gaat in beroep gaat tegen de vergunning van de stad Brugge voor 63 woningen in Assebroek. Het gebied Mispelaar krijgt zo de status van symbooldossier voor heel Vlaanderen. Vorige week kondigde Minister Zuhal Demir aan dat Vlaanderen voortaan systematisch in beroep zal gaan tegen beslissingen van lokale besturen om verkavelingen of bouwprojecten toe te staan in ‘signaalgebieden met overstromingsrisico’.

------------------

Het nieuwbouwproject Broedershof in Eeklo is officieel geopend. Goed voor vijftien nieuwe sociale appartementen. Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Meetjesland heeft er met deze nieuwbouw in Eeklo vijftien sociale huurappartementen bij. Broodnodig, want er is in het Meetjesland een wachtlijst van meer dan duizend kandidaat-huurders. Het bouwproject Broedershof staat op het oude voetbalpleintje naast de vroegere broederschool in Eeklo.

----------------------

De inzamelactie voor de onfortuinlijke zwerfkat Stumpertje loopt goed: er werd intussen al 2.100 euro ingezameld. Het dier werd met 18 kogels en een gebroken bekken gevonden aan het Stationsplein van Maldegem en binnengebracht in het opvangcentrum van de Poezenboot in Gent. Alles wijst in de richting van één en dezelfde persoon die in de buurt van het Stationsplein in Maldegem woont. Hij gaat regelmatig verbaal in de clinch met de dames die zich ontfermen over de zwerfkatten in de buurt van het stationsplein in Maldegem.

-------------------

De gemeentelijke sportdiensten van het Meetjesland en Burensportdienst Meetjesland organiseren in samenwerking met Sport Vlaanderen op dinsdag 31 augustus de Sporteldag 50+. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor onder andere boogschieten, boerengolf, dans, wandelen en fietsen. Inschrijven kan bij de dienst Sport van de stad Eeklo.

---------------------------

De Vlaamse regering heeft de aanvraag voor de plaatsing van 6 windturbines op het grondgebied van Beernem en Oostkamp geweigerd. Zo volgt men het negatieve advies van de gemeenten. Beernems burgemeester Jos Sypré zegt in HLN dat het voor iedereen nu wel duidelijk moet zijn dat een inplanting van windturbines in een gebied dat bulkt van de natuurwaarden niet kan.

-----------------

De groene bussen van Flibco.com leggen vanaf vrijdag 30 juli opnieuw hun vertrouwde traject af, van Brugge via Gent naar de luchthaven van Charleroi. Er rijden tien bussen per dag. Voor 18,20 euro vanuit Brugge en 16,20 euro vanuit Gent wordt de reiziger vlak voor de ingang van de luchthaven van Charleroi afgezet. De bussen waren door de coronacrisis een hele tijd niet beschikbaar, maar rijden straks dus weer uit.

--------------------------

Eeklo gaat na de zomervakantie dus over zo’n goede maand, voor een nieuwe editie van ‘Eeklo Trakteert’. Elke inwoner krijgt een voordeelboekje in de bus, met tientallen kortingsbonnen. De dienst Economie van de stad Eeklo is volop met de voorbereidingen bezig. Met ‘Eeklo Trakteert’ wil de stad niet alleen de inwoners verrassen met tientallen euro’s aan kortingsbonnen, maar vooral ook de handelaars en marktkramers de kans geven om zichzelf in de kijker te zetten.

---------------------

Ben of ken jij iemand die zich dagelijks inzet om van Maldegem een eerlijker, rechtvaardiger en/of duurzamere gemeente te maken? Stel dan jezelf of iemand anders vóór 21 augustus kandidaat als lokale held in Maldegem via [email protected] Het gemeentebestuur zorgt ervoor dat je het nodige campagnemateriaal krijgt om je heldenstatus in de kijker te zetten.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws