Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 5 augustus 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 5 augustus 2021 door Crew

Op dinsdag 17 augustus geeft stad Brugge haar inwoners die nog geen prik kregen een nieuwe kans om zich te laten vaccineren met het Johnson & Johnson-vaccin.

“Die dag is er geen voorafgaande inschrijving meer nodig en kunnen Bruggelingen die ouder zijn dan 18 jaar vrij langsgaan in het vaccinatiecentrum voor een prik van Johnson & Johnson.

-----------------------

Op de rotonde aan het Europaplein in Oostkamp is dinsdagnamiddag een fietser aangereden door een wagen. De 20-jarige man uit Aalter leek aanvankelijk niet gewond, maar kreeg enkele uren na het ongeval toch klachten. Volgens de politie Het Houtsche gaf hij aanvankelijk aan geen dokter nodig te hebben. “Enkele uren na het ongeval staken echter lichte verwondingen de kop op.

------------

Het bestaande plein en de groenzone aan de nieuwe woonuitbreiding in de Maaike Kerrebroeckstraat in Assebroek krijgt een nieuw parkontwerp. Brugge investeert 312.000 euro in het project. Uit een bevraging van de buurt bleek dat de bewoners meer groen, bloeiende planten en bomen willen. Doorheen de groenzone wordt een wandelpad voorzien.

--------------------------

Tieltenaar Peter Bruneel (48), die in Frankrijk woont en er hotel Residence Pierre runt, krijgt voor de derde keer een coronavaccin toegediend. Verschillende landen, zoals Israël en het Verenigd Koninkrijk bieden die derde prik nu al systematisch aan, terwijl ook Frankrijk sinds kort de eerste derde prikken zet. Ook bij ons wordt daar volop over nagedacht, al is de situatie in Frankrijk anders dan in België.

-------------------------

Ondanks de coronacrisis had 8 op 10 Oost-Vlamingen tussen 25 en 64 jaar werk in 2020. Daarmee doet Oost-Vlaanderen het beter dan alle andere provincies in België.

Vooral bedrijven in de haven zorgen voor veel jobs. Zo sloot Volvo Car Gent 400 vaste contracten af in 2020 en ook dit jaar zijn ze op zoek naar ruim 300 medewerkers. Ook bij Volvo Trucks zijn er vorig jaar 150 nieuwe mensen bijgekomen en zoeken ze er nog 350 extra.

-------------------

Elke Bruggeling die op 21 augustus twaalf jaar is of ouder en nog geen uitnodiging in de bus heeft gekregen, kan zich die dag laten vaccineren

Een afspraak maken kan via het callcenter van het Huis van de Bruggeling . Wie 15 jaar of jonger is, moet samen met de ouders beslissen of de jongere gevaccineerd wil worden.

-----------------------

In oktober wordt gestart met de bouw van de geluidsschermen langs het nieuwe op- en afrittencomplex, en de E40 in Aalter. Kostprijs: 9 miljoen euro voor een traject van 5.5 km.

-------------------

Op de Beernemsteenweg in Wingene is gisteren een ongeval gebeurd. Een Poolse vrachtwagenchauffeur die met zijn trekker en oplegger onderweg was, moest uitwijken voor tegenliggers. Het gevaarte raakte van de rijweg af en belandde in de gracht. De bestuurder geraakte niet gewond, maar de lading, zo'n 40 ton dierenvoeding in big bags, moet overgeladen worden.

--------------------------

Expeditie Oranje is een nieuwe manier om deze zomer de verborgen hoekjes van Maldegem te ontdekken, of te herontdekken. Expeditie Oranje is een idee van de plaatselijke CD&V in Maldegem, en zo was de naam snel gevonden. Je kan de route van de tocht downloaden of uitprinten op www.maldegem.cdenv.be. Wie deelneemt aan de wedstrijd kan voor het einde van de zomer een prijs ontvangen.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws