Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 6 augustus 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 6 augustus 2021 door Crew

Gisteren op 5 augustus was het twee jaar geleden dat renner Bjorg Lambrecht uit Knesselare om het leven was gekomen na een valpartij in de Ronde van Polen. Hij werd amper 22. Straatartiesten hebben in de Maldegemseweg op de rijweg een groot kunstwerk gezet met de beeltenis van Bjorg. Dat gebeurde in de aanloop naar de Memorial Bjorg Lambrecht die op 29 augustus gereden wordt.

----------------------

Aan Drie Koningen in Oostkamp is donderdag een 58-jarige motorrijder uit Maldegem zwaargewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer reed met zijn moto richting Hazelaarstraat, toen een 40-jarige bestuurder met z'n wagen uit de Stuivenbergstraat kwam gereden. Het kwam daarbij tot een botsing, waarbij de motard zwaar ten val kwam.

------------------------

Vlaams parlementslid Bart Van Hulle uit Maldegem neemt het op voor het behoud van landbouwgronden. Het Agentschap voor Natuur en Bos beboste tijdens het plantseizoen 2020-2021 alles samen 205 hectare. Meer dan de helft van die nieuwe bebossing gebeurde echter op landbouwgrond. Bart Van Hulle zegt dat het niet de bedoeling kan zijn om vruchtbaar landbouwareaal verloren te laten gaan, op een moment dat de grondprijzen de pan uit swingen.

------------------

De site van de oude katoenfabriek Textiles d’Eecloo in de Zuidmoerstraat in Eeklo wordt gesaneerd. Momenteel is dat een plek in de stad, met vervallen en leegstaande fabrieksgebouwen. Er zijn plannen om van die oude fabriek in Eeklo een mix van wonen, werken en groen aan te bieden.

-----------------

Vier medewerkers van het Damse stadsbestuur zijn donderdagmorgen vertrokken naar Chaudfontaine in de provincie Luik om er te helpen met de opruiming van het openbaar domein. Chaudfontaine kreeg het zwaar te verduren bij de hevige regenval half juli. De stad Damme draagt zo op gecoördineerde wijze bij aan de solidariteitsacties in het door watersnood getroffen gebied.

---------------------

Aalter gaat extra subsidies geven aan de plaatselijke jeugdverenigingen die hun zomerkamp door corona moesten stopzetten of schrappen. Om die jeugdbewegingen te steunen, roept het gemeentebestuur nu een speciale toelage in het leven waardoor ze een deel van hun gemaakte kosten kunnen compenseren. Het gaat onder andere om kosten van transport en de huur van gebouwen of terreinen.

-------------------

Een vrachtwagen met Franse nummerplaat is donderdagnamiddag in de problemen geraakt aan de oprit van de E40 in Oostkamp. De remmen van de truck raakten oververhit en dat veroorzaakte de nodige rookontwikkeling. Met bluswater werden de remmen afgekoeld, waarna de chauffeur zijn weg kon verderzetten.

-------------------

Wegen en Verkeer neemt het wegdek van de Brugse ring (R30) onder handen. Van maandag 9 augustus tot eind augustus wordt in fases gewerkt op verschillende locaties. Aan elke werf kan het verkeer op de ring altijd doorrijden. Ter hoogte van de werken moeten auto’s wel over één rijstrook.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws