Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 9 augustus 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 9 augustus 2021 door Crew

Nederland scherpt de inreisregels aan om de nieuwe import van coronabesmettingen tegen te gaan. Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronacertificaat kunnen voorleggen. Wie op daguitstap wil, kan dat nog steeds zonder problemen.

De nieuwe regel geldt namelijk niet voor wie minder dan twaalf uur naar Nederland gaat. Het zullen vooral Nederlanders zijn die gecontroleerd worden.

----------------------------

Aan het station van Aalter word een flatcomplex met liefst zeven bouwlagen gezet. Nergens in de gemeente wordt er hoger gebouwd. In Aalter zijn flatgebouwen normaal gezien maximaal vijf bouwlagen hoog. Pieter De Crem zegt dat het niet de bedoeling is om dat nu overal in Aalter toe te laten. Het is een soort landmark voor de gemeente: een gebouw dat opvalt in het landschap, aldus Pieter De Crem in HLN.

----------------------

Campo Solar in Damme wordt volgend weekend het eerste échte festival zonder noemenswaardige beperkingen in de ruime regio. Er zullen 15.000 festivalgangers zónder mondmasker komen feesten en dat verspreidt over drie dagen Aan de ingang van Campo Solar in Damme wordt in samenwerking met het AZ Sint-Lucas een heus testdorp geplaatst.

-------------------

De Vlaamse Waterweg herstelt van maandag 9 tot en met vrijdag 13 augustus de Balgerhoekebrug over het Afleidingskanaal van de Leie tussen Maldegem en Eeklo. De werken moeten ervoor zorgen dat de geluidshinder, die ontstaat bij passage van zwaar verkeer over de brug, voor de buurtbewoners vermindert. Tijdens de werken is de brug afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Dit verkeer wordt omgeleid via de N9.

----------------------

De Maldegemse aannemer Luc Goeminne heeft uit eigen zak 19.500 euro neergeteld voor een vrachtwagen voor de zwaar getroffen Waalse gemeente Trooz. Hij ging er eerder al zelf puin ruimen en kon niet langer aanzien hoe de mensen er aan het sukkelen waren om de gigantische afvalberg opgeruimd te krijgen. De Waalse gemeente heeft er normaal gezien een goed uitgerust wagenpark, maar door de overstromingen zijn die voertuigen total loss.

---------------------

De Air Rally in Aalter kon gisteren niet plaatsvinden omdat er te hoge windsnelheden waren. Daarnaast was er ook kans op verminderde zichtbaarheid en een gesloten wolkendek. Omstandigheden waarbij we de veiligheid van de piloten niet konden garanderen. De Aalter Air Rally heeft nu een nieuwe datum geprikt en zal plaatsvinden op zondag 29 augustus.

----------------------

Het stadsbestuur van Eeklo heeft plannen om de oude rijkswachtkazerne in de Kaaistraat te onteigenen. Op die plaats moet dan een eigen project uitgerold worden. De rijkswachtkazerne staat al jaren leeg, en oogt erg vervallen. Normaal moet zo’n gebouw openbaar verkocht worden, maar Eeklo wil de site zelf in handen krijgen. Daarom wordt nu voor onteigening geopteerd.

------------------

Tussen maandag 9 augustus en woensdag 15 september zullen twee aannemers in opdracht van het gemeentebestuur van Maldegem onderhouds- en herstellingswerken uitvoeren op meerdere asfaltwegen. Enkele wegen krijgen ook een speciale laag, om scheurvorming door droogte tegen te gaan. Tijdens de werken is verkeershinder mogelijk.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws