Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 10 augustus 2021

gepost 11 months ago, op dinsdag, 10 augustus 2021 door Crew

Op de wegen in Oost-Vlaanderen zijn in de eerste helft van dit jaar negentien mensen ter plaatse overleden. Dat is het laagste aantal in tien jaar, blijkt uit de nieuwe verkeersbarometer van Vias. Vrachtverkeer is in Oost-Vlaanderen goed voor bijna de helft van alle dodelijke slachtoffers.

--------------------

De politie van Aalter laat weten dat wie de Bellemstraat vanop de Markt inrijdt, een boete van 174 euro in plaats van 58 euro in de bus krijgt. Verkeer dat vanuit de Stationsstraat of de Brouwerijstraat komt, mag vanop de Markt al sinds eind 2019 niet meer links afslaan in de Bellemstraat.

------------------------

In de Olmenstraat in Moerbrugge is maandagavond brand ontstaan onder het dak van een woning. Vermoedelijk lag een slecht werkende afvoerbuis aan de oorzaak. Plots zag de man rook vanonder z'n dak komen. Hij aarzelde niet en verwittigde de hulpdiensten, die massaal ter plaatse kwamen. Uiteindelijk hadden ze de situatie snel onder controle.

-------------------

Broed je op een schitterend idee waarmee je de wereld een beetje beter maakt voor je streek en je streekgenoten? Het Streekfonds Oost-Vlaanderen helpt je op weg. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit alle voorstellen. Op streekfondsoostvlaanderen.be/projecten vind je de nodige inspiratie bij initiatieven die het voorbije jaar al op de nodige steun konden rekenen.

---------------------

De Nacht van Jabbeke gaat op zaterdag 28 augustus wel degelijk door als massa-evenement. Op het plein aan het Vrijetijdscentrum zullen 1.500 bezoekers kunnen genieten van onder meer Les Truttes en Regi. Je plek voor de nacht van Jabbeke moet je reserveren via de website van de gemeente. Er wordt hierbij ook gevraagd naar je coronapaspoort .

----------------------

De brandweer heeft maandagochtend een picknickbank uit de Brugse ringvaart gehaald. Het is niet de eerste keer dat de hulpdiensten moeten uitrukken voor dergelijk vandalisme. Toch is de overlast in parken en pleinen in Brugge de jongste weken verminderd. Voor amokmakers die verscheidene keren overlast veroorzaken en betrapt én geïdentificeerd worden, kan de burgemeester in principe een plaatsverbod opleggen. Dat gebeurde op heden nog niet.

----------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer is, in samenwerking met het gemeentebestuur van Aalter, begonnen met de voorbereiding van 5,5 kilometer geluidsschermen langs het afrittencomplex en de E40 in Aalter. De echte werken starten in oktober.

De schermen kosten 9 miljoen euro en zullen de levenskwaliteit voor de omwonenden nog verbeteren.

------------------------------

Tijdens deze coronatijd is het belang van lokaal kopen nog toegenomen. Ook supermarkten spelen hierop in door lokale producten op te nemen in hun assortiment. Om de Lekker Oost-Vlaamse streekproducten te herkennen in de winkelrekken, werd een label ontwikkeld. Lekker Oost-Vlaams is een netwerk van meer dan 200 producenten van Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten.

----------------------

Voetbalploegen in de Jupiler Pro League kunnen vanaf komend weekend opnieuw al hun supporters verwelkomen dankzij het Covid Safe Ticket. Belangrijk: ook jongeren vanaf 12 jaar moeten een bewijs van volledige vaccinatie of een recente negatieve test voorleggen. Stewards zullen zondag vóór de toegangspoorten en het scannen van de abonnementen dus ook je coronapas controleren.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws