Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 11 augustus 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 11 augustus 2021 door Crew

Bertram De Coninck, de man die de regionale televisiezender AVS oprichtte, is op 82-jarige leeftijd overleden na een zware val. Hij was jarenlang de drijvende kracht achter de zender, en werkte er nog tot afgelopen mei dit jaar. De stad Eeklo opent een rouwregister in het Stadskantoor en via de website van de stad is er ook een digitaal rouwregister geopend. De redactie van Kix betuigt zijn medeleven bij het overlijden van Bertram De Coninck.

--------------------

Het aantal werkzoekenden zonder job zit in Brugge op het laagste niveau in 4 jaar. Bedrijven in de regio kunnen hun vacatures namelijk steeds moeilijker invullen. En dat zet een rem op de economische groei. Vroeger richtten de bedrijven zich op schoolverlaters, nu worden studenten in het tweede en derde jaar al gepolst om in een Brugs bedrijf aan de slag te gaan.

---------------------------

De gemeente Aalter maakt zich op voor de organisatie van de Benelux Tour. Wat er kan en mag in de huidige corono-regels is nog niet bepaald. De Benelux Tour brengt op donderdag 2 september de top van de internationale wielerwereld naar Aalter. Na de start in de voormiddag is er in de namiddag ook een muziekfeest op de Markt van Aalter.

-------------------------

Het zomerfestival ‘Eeklo komt uit zijn kot’ is toe aan het voorlaatste weekend. Donderdag en zaterdag zijn er opnieuw gratis optredens. Donderdag worden zomerse temperaturen voorspeld, én maakt de groep Woesten om 20 uur het podium op de Markt van Eeklo onveilig. De Meetjeslandse band kijkt er naar eigen zeggen erg naar uit om na corona een comeback te maken met deze thuismatch.

------------------------

De provincie Oost-Vlaanderen gaat kinderen uit de door watersnood getroffen gebieden alleen maar opvangen in het recreatiedomein Puyenbroeck in Wachtebeke. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er ook een groep kinderen naar de Gavers in Geraardsbergen konden, maar het is beter om de kinderen uit de getroffen gebieden niet van elkaar te scheiden, zegt initiatiefnemer Thierry Van Hecke bij de VRT. Het zijn de jeugdwerkingen van ter plaatse die een selectie gaan maken wie er komt.

----------------------

Na een zwaar ongeval in de Heidelbergstraat in Sint-Michiels zijn dinsdagavond drie gewonden, onder wie een kind, afgevoerd naar het ziekenhuis. De materiële schade is groot. Een van de voertuigen reed nét geen woning binnen. De kop-staartaanrijding gebeurde rond 19.20 uur. Een van de wagens werd door een haag gekatapulteerd en belandde in de tuin van een woning.

-------------------

De werken aan de Expresweg in Brugge hebben begin deze week heel wat buurtbewoners uit hun slaap gehouden. Ze klagen dat er tot ‘s avonds laat werd gewerkt, met geluidsoverlast tot gevolg. De nachtelijke werken waren eenmalig . Door een defecte machine viel de planning van de aannemer in het water en kreeg hij toestemming om tot ‘s nachts te werken.

----------------------

De judomatten bleven lange tijd leeg door de coronacrisis, maar de Tieltse judoclub is klaar voor een nieuwe start vanaf half augustus. Het bestuur zat niet stil tijdens de sluiting. Zo werd er een AED-toestel in huis gehaald en werd er overal ledverlichting geïnstalleerd. Wie zelf wil komen proeven van de judosport, is welkom in de dojo tijdens de opendeurdag op zondag 22 augustus. De eerste acht opeenvolgende trainingen zijn gratis. Meer info op www.judoclub-tielt.be.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws