Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 12 augustus 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 12 augustus 2021 door Crew

Een aantal Brugse ondernemers op het bedrijventerrein Monnikenwerve gaan samenwerken om er het eerste EV-Ready bedrijventerrein van Vlaanderen te maken. Er komen extra laadpalen voor elektrische wagens . Vanaf 2026 zijn alleen nog elektrische wagens aftrekbaar als bedrijfswagen. Deze evolutie moet ondersteund worden door aangepaste tankinfrastructuur of laadpalen.

----------------

Aalter maakt zich op voor een nooit geziene feestmaand. In de maand september is het elk weekend wel ergens feest in de gemeente. Er is de start van de Benelux Tour op 2 september tot de grote kermis. Later in de maand september is er in Aalter ook nog de jaarmarkt en het vuurwerk.

-------------------------------------

Voor het tweede jaar op rij vinden de Stationsfeesten in Tielt in een afgeslankte versie plaats. Net als in 2020 zijn er geen randactiviteiten. Geen jaarmarkt of rommelmarkt, noch een speelstraat voor de kinderen. Vanaf donderdag 12 augustus tot en met zondag 15 augustus kun je wel genieten van de kermisattracties op het Stationsplein.

-------------------------

Vanaf vrijdag 13 augustus kan je zonder mondmasker en afstandsregels naar sommige professioneel georganiseerde massa-evenementen (meer dan 1.500 bezoekers). Je moet dan wel een zogenoemd Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Het Covid Safe Ticket is enkel geldig in België en is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden.

------------------

De volgende versoepeling van de coronamaatregelen gaat vrijdag in, en dat betekent dat voetbalstadions weer helemaal vol mogen zitten met supporters. Op één voorwaarde: dat die voetbalfans een Covid Safe Ticket hebben of in het bezit van een negatief testresultaat. Dan mogen supporters dicht bij elkaar en zonder mondmasker hun ploeg luidkeels aanmoedigen. Verschillende voetbalclubs in eerste klasse voorzien een apart vak voor supporters die (nog) niet volledig gevaccineerd zijn.

------------------------

De Benelux Tour komt op donderdag 2 september met de grootste internationale wielernamen naar Aalter. Het is ondertussen de achtste keer dat Aalter gastgemeente is voor de koers die eerder al de namen BinckBank Tour en Eneco Tour kreeg. Voor dit en vorig jaar had de gemeente Aalter een contract dat samen 100.000 euro kostte. Na 2 september loopt dat contract tussen Aalter en organisator Golazo dus af. De gemeente Aalter zegt dat er financiële ruimte is voor een verlenging.

-----------------------

Nadat eerder de eerste 9 van de 18 kogels uit het lijfje van zwerfkat Stumpertje waren verwijderd is vorige week nu ook een tweede operatie doorgegaan. Er werden opnieuw 5 kogels operatief uit het lijfje van de kat verwijderd. Stumpertje werd maar liefst 18 keer beschoten in Maldegem vooraleer het beestje werd binnen gebracht op de Gentse Poezenboot. Dierenarts Ellie De Grauwe is intussen opzoek naar mensen die de kat kunnen opvangen.

-----------------

De Refuge, het centrum voor illegalen in de Zandstraat naast de N31 Expresweg in Brugge, gaat op termijn dicht en wordt vervangen door een nieuwbouw. Naar schatting 25.000 asielzoekers hebben er sindsdien een verblijf op zitten. Het verouderde gebouw wordt niet gerenoveerd, er komt sowieso een nieuw gesloten centrum, waarvoor er een terrein wordt gezocht. Of dat op het grondgebied Brugge zal zijn, is onduidelijk, maar wel waarschijnlijk.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws