Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 13 augustus 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 13 augustus 2021 door Crew

Op de spoorlijn tussen Beernem en Oostkamp worden tussen 23 augustus en 10 oktober opnieuw grote werken uitgevoerd. De uitbreiding van de spoorlijn tussen Gent en Brugge, van twee naar vier sporen, gaat hiermee onverminderd verder. Momenteel worden in opdracht van Infrabel werken uitgevoerd aan de bovenleiding, dienstpaden en spoorwissels en dit tussen de Warandestraat in Oostkamp en de Rietstraat in Beernem.

-----------------

Door corona zijn er al anderhalf jaar weinig of geen voorstellingen in Den Hoogen Pad in Adegem. Maar daar komt verandering in. Vanaf september wil Maldegem weer voor een coronaveilig theaterseizoen gaan. Toegang voor de preview op het nieuwe cultuurseizoen in Maldegem is gratis. Schrijf je wel op voorhand in via www.maldegem.be/webshop.

-----------------------

Voor het eerst in bijna 400 jaar gaat de Sint-Godelieveabdij in de Boeveriestraat in Brugge open voor het publiek. Nog tot 12 september kan je het klooster ontdekken. Er wordt gezocht naar een nieuwe invulling voor het gebouw. Bezoekers kunnen voorstellen doen. Meer info via www.detuinvanheden.be.

-----------------------

Het dorp Bellem viert dit weekend kermis. Door corona is het wel nog in een lightversie. Feestcomité Testedoene houdt het voorlopig enkel bij hun lopende fietszoektocht, en organiseert geen andere kermisactiviteiten. Morgen en zondag 15 augustus komen dus wel enkele kermisattracties naar het dorpsplein van Bellem.

----------------------------

Het lijkt er steeds meer op dat Daphne Duméry van de N-VA opzij geschoven zal worden als burgemeester van Blankenberge. Door het nieuwe "decreet lokaal bestuur" kan een nieuwe meerderheid een zittende coalitie aan de kant schuiven als die niet meer stabiel is. Het stadsbestuur van Blankenberge werkt al enkele maanden met wisselmeerderheden, nadat Vooruit in april na een hevige ruzie uit de coalitie is gestapt.

-------------------

De openbare toiletten in Maldegem zijn voortaan meer en langer open. Bovendien zijn ze ook weer proper. Dat was een jaar geleden anders. Een externe firma zorgt ervoor dat ze schoongemaakt worden. Volgens schepen Jason Van Landschoot was er vraag naar openbare wc's in Maldegem. "Door corona lopen de mensen meer buiten."

-----------------

De Burggravenstraat in Eeklo wordt nog tot en met vrijdag 20 augustus afgesloten. Om de werken in de Burggravenstraat veilig te laten verlopen, werd ervoor gekozen om de straat nu volledig af te sluiten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding voorzien langs de Zandstraat en de Broeders Van Liefdestraat.

--------------------

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2021 gaat de vijfde editie van Campo Solar in de gemeente Damme door. De organisatie neemt samen met de lokale politie en het stadsbestuur verschillende verkeersmaatregelen om het event vlot en veilig te laten verlopen. In de Pijpeweg is tijdens het event geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de Kerkstraat en Legeweg. De lokale politie van Damme kan bij grote drukte steeds beslissen om straten in de omgeving van Campo Solar af te sluiten.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws