Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 16 augustus 2021

gepost 3 years ago, op zondag, 15 augustus 2021 door Crew

In Damme hebben duizenden feestvierders genoten van het festival Campo Solar. En er was één constante opmerking bij zowat alle fuivers: “Eindelijk, weer het gevoel van vrijheid. Organisator Karel Standaert zegt in HLN dat ze op Campo Solar in Damme duidelijk zagen dat iedereen zin had in een feestje", dat het mondmasker af mocht hoefden ze maar 1 keer te zeggen.

--------------------

Op deze maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met herstellingswerken op de Knokkebaan (N44). Er wordt gewerkt in de rijrichting naar Aalter, tussen de Middelweg en de Groendreef. De werken moeten uiterlijk op 31 augustus klaar zijn. Via sociale media circuleert het idee om de file te omzeilen door de nieuwe brug over het kanaal, ter hoogte van Woestijne te gebruiken. Dat is echter niet de bedoeling.

----------------------

Vanaf dinsdag 17 augustus tot en met vrijdag 20 augustus wordt de Poekestraat, tussen de Mortelwalstraat en de grens met Poeke, voorzien van een nieuwe toplaag in asfalt. Tijdens de werken is doorgaand verkeer niet mogelijk. De werken zijn afhankelijk van het weer, dus kan de periode nog uitlopen.

------------------------

De Brielwegel in Maldegem moet een week dicht voor doorgaand verkeer. Nog tot zaterdag 21 augustus is de Brielwegel afgesloten, ter hoogte van de spoorweg aan de rotonde met de Brielstraat. Een aannemer werkt in opdracht van vzw Stoomcentrum aan de spoorwegovergang. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de fietserstunnel. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de rotonde Martens of de Boslaan.

---------------

Langs de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge is een bestuurder zaterdagavond op spectaculaire wijze gecrasht met zijn wagen. Als bij wonder kwam hij met de schrik vrij. De man kwam rond 19 uur met z’n wagen uit de richting van de Herdersbrug gereden, toen hij in een bocht de controle over z'n stuur verloor. Hij knalde een drietal verkeersborden omver en sleurde een vijftal meter vangrail zo’n veertigtal meter met zich mee.

-----------------------

De jaarlijkse ‘batjes' in Zedelgem zijn dit jaar nog heviger gevierd dan anders. Onder het motto’ Zilleghem Tegoare’ is het feestweekend coronaveilig én plezant verlopen. De Zedelgemse Batjes is een driedaags dorpsfeest in Zedelem-dorp. Mondmaskers en alcoholgel waren nog niet helemaal verdwenen en optredens vonden al zittend plaats, maar dat kon de pret niet drukken.

-------------------

Het is een drukke zomer voor de 21-jarige Julie Mortier uit Oudenaarde. Op 28 augustus neemt ze deel aan de finale van de verkiezing Miss Fashion 2022. Er zijn heel wat voorbereidingen bij een miss verkiezing zegt Julie Mortier: ***** dus via de website missfashionofficial.be kan je op Julie Mortier stemmen.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws