Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 17 augustus 2021

gepost 2 years ago, op dinsdag, 17 augustus 2021 door Crew

In Blankenberge wordt de burgemeester aan de kant geschoven, en gaat binnenkort een nieuwe bestuursploeg aan de slag. Politiek Eeklo davert al maanden op haar grondvesten door onenigheid tussen Groen en onafhankelijk schepen Bob D’Haeseleer. Koen Loete van oppositiepartij CD&V zegt dat in HLN dat er nog geen plannen zijn om het huidig bestuur aan de kant te zetten maar dat de problemen in het schepencollege van Eeklo wel snel moeten opgelost worden.

---------------------------

De stationsstraat van Aalter zal er binnenkort helemaal anders gaan uitzien. In de hoofdstraat van het centrum worden twee beeldbepalende gebouwen gesloopt. Heel binnenkort gaat de oude cinema en hotel Capitole al tegen de vlakte. Kort daarna verdwijnt ook de oude Academie in Aalter.

---------------------

De stad Brugge gaat in beroep tegen de Vlaamse vergunning voor een windturbine van Luminus op het terrein van een bedrijf langs de Lodewijk Coiseaukaai. Deze plek ligt op amper 350 meter van een woonwijk", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening in Brugge Franky Demon (CD&V). Daarnaast kan er ook niet gegarandeerd worden dat de turbine zou worden uitgebaat zonder geluidshinder, lichthinder en slagschaduw voor de omwonenden.

-----------------

Het dorp Lotenhulle (Aalter) maakt zich op voor een feestweekend. Er komt zaterdag en zondag een feesttent op het Guldensporenplein. De Sint-Ceciliavrienden Lotenhulle starten op zaterdag 21 augustus met een concert. Op zondag 22 augustus is er om 15 uur een taptoe, met de drie Aalterse muziekverenigingen.

------------------------

Het vaccinatiecentrum in De Valkaart is sinds maandag verhuisd naar de matsportenzaal. Oostkampse sportclubs kunnen zo vanaf eind deze week opnieuw gebruik maken van de grote sporthal. Intussen is 78 procent van de inwoners van Oostkamp en Beernem gevaccineerd. De grote sporthal van De Valkaart was maandenlang het epicentrum voor de coronavaccinaties van Oostkampenaars en Beernemnaars.

----------------------

Zo’n 2.600 festivalgangers maakten afgelopen weekend gebruik van het testdorp aan Campo Solar in Damme. Wie niet over een CovidSafeTicket beschikte, kon zich daar laten testen in samenwerking met het AZ Sint-Lucas. Er was een capaciteit van 1.500 tests per dag . Het aantal positieve tests bleek na drie dagen zéér beperkt. Amper twee bezoekers bleken besmet met het coronavirus en mochten het festivalterrein niet op.

---------------

Het landschapspark Drongengoed in Ursel ontdekken kan vanaf nu vanuit zowat alle hoeken van het Meetjesland. Met de nieuwe overzichtsbundel ‘Beleef de omgeving van het Drongengoed’ krijg je een andere kijk op het natuurdomein. Het boekje bevat zes fietsroutes en twee wandelroutes die de omgeving van het Drongengoed telkens vanuit een andere invalshoek belichten. De bezoeker kan starten vanop verschillende startplaatsen in Aalter, Beernem, Eeklo, Lievegem en Maldegem.

-----------------------

Tussen het Boudewijn Seapark en de Dorpsstraat in Sint-Michiels komt een nieuw park, een voorbeeldproject van 21.500 vierkante meter groot. Natuur, veiligheid, mobiliteit en klimaat moeten er hand in hand gaan. Het ontwerp vertrekt vanuit het zichtbaar maken van de Kerkebeek ter hoogte van de site Ten Boomgaard. De totale kostprijs van het nieuwe park in Sint Michiels is: 3 miljoen euro.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws