Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 18 augustus 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 18 augustus 2021 door Crew

De partij Groen in Eeklo trekt de stekker uit de meerderheidscoalitie in de stad, en wil niet langer verder besturen met onafhankelijk schepen Bob D’Haeseleer. Door dat Groen zich uit de Stad Eeklo trekt is er geen politieke meerderheid meer. Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) moet nu een informatieronde opstarten en met alle politieke fracties in de stad gaan praten, om een nieuwe meerderheid te vinden.

---------------------

Sociaal kwetsbare inwoners van Maldegem kunnen vanaf donderdag shoppen in de nieuwe sociale kruidenier. Ongeveer 200 inwoners komen in aanmerking. Het gaat om cliënten van het OCMW die het moeilijk hebben om rond te komen. Elke cliënt krijgt een budget van 20 euro per maand. Per gezin is er een maximum van 80 euro per maand. Wie denkt in aanmerking te komen kan contact opnemen met het OCMW via [email protected]

----------------------------

De stad Brugge profiteert momenteel optimaal van het zwakke zomerweer.. “Veel binnenlanders die een verblijf hebben geboekt aan zee komen naar hier omdat ze niet op het strand kunnen liggen. Het is de eerste keer sinds de coronacrisis uitbrak dat het weer zo druk is in Brugge. Dat merken ze meteen aan de volle ondergrondse parkings, er zijn ook wachtrijen aan de paardenkoetsen en een drukte van jewelste in de horecazaken.

----------------

Zo'n 265 reizigers per dag maken gebruik van de gratis Brugse shuttlebusjes. Dat blijkt uit cijfers die raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) opvroeg bij de stad. De busjes rijden sinds 2019 drie keer per uur. Voor de coronacrisis stapten dagelijks tussen 350 en 400 mensen op. Volgens de buschauffeurs blijven vooral de dagjesmensen en toeristen weg. Bruggelingen zijn de beste klanten van de gratis shuttlebusjes.

-------------------

Schepen in Eeklo Bob D’Haeseleer en zijn nieuwe partij Vooruit reageren op de oproep van Groen tot een nieuwe meerderheid. De partij Vooruit hekelt dat Groen de coalitie in Eeklo wil opblazen. “De beslissing van Groen heeft niets te maken met goed bestuur, maar is een partijpolitieke afrekening met Bob D’Haeseleer”, zegt voorzitter Eddy Coene van Vooruit Eeklo.

--------------------

De restauratiewerken aan de Sint-Willibror-duskerk in Knesselare zijn bijna afgerond. De voorgevel en de toren van de kerk van Knesselare zijn al gerestaureerd. Alle schrijnwerk is nu ook in eenzelfde kleur geschilderd. Aan de kerk van Knesselare waren er ook nog stabiliteitswerken, omdat er vooral in de oostelijke gevels verticale scheuren ontstaan waren.

-----------------

Moules Frites, het pop-uprestaurant van topchef Sergio Herman op het strand van Zeebrugge, blijft er nog een weekje extra. Het grote succes zorgde er immers voor dat vele tafeltjes al heel snel volgeboekt waren.

------------

En nog in Zeebrugge in de haven is de MSC Amelia aangemeerd. Het is voor Zeebrugge het grootste containerschip dat de haven ooit binnenvoer. De Amelia is net geen 400 meter lang en 61 meter breed, het schip heeft een capaciteit van ruim 23 duizend containers.

---------------------

Het gemeentebestuur van Beernem organiseert een inzamelactie ten voordele van de getroffenen van de overstromingen op 15 juli in Chaudfontaine. De gemeente doet een oproep aan inwoners, bedrijven en leveranciers om materiaal te schenken. Inwoners kunnen hun schenkingen brengen op 20 en 21 augustus in de gemeentelijke werkplaats ain de Fortstraat in Beernem.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws