Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 19 augustus 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 18 augustus 2021 door Crew

Op de verkeerswisselaar E40/E403 in Brugge is woensdagmorgen een vrachtwagen uit de bocht gegaan. De bestuurder moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. De chauffeur ging aan het slippen tijdens het oprijden in de richting van Kortrijk. Hij raakte van de weg af en belandde in schaarstand tegen de vangrail.

-------------

Terwijl in deze tijden quasi alles digitaal en online gebeurt, hebben enkele inwoners van Ursel een eigen krant gemaakt en laten drukken op papier. Ge Zijt Van Ursel is eind juni bedeeld, een eerste versie als test, zeg maar. Nu hopen de initiatiefnemers genoeg reactie te krijgen op de krant, in de hoop in september de tweede editie te kunnen schrijven. Het is de bedoeling om elke drie maanden een krant te drukken.

-------------

Begin september gaan de discolampen in het Sint-Annazwembad in Maldegem opnieuw aan. Maldegem knoopt zo weer aan met de traditie van het discozwemmen.

De eerste vrijdagavond discozwemmen is gepland op vrijdag 3 september. Zet ondertussen ook vrijdag 29 oktober in je agenda voor de Halloween-editie.

-----------------------

De handelaars van Aalter hebben samen met het gemeentebestuur 2.000 euro aan waardebonnen uitgedeeld aan trouwe klanten. Acht klanten van de middenstand van groot-Aalter kregen elk 250 euro aan waardebonnen. Het was de gemeente Aalter die de 2.000 euro aan waardebonnen ter beschikking stelde.

----------------------

Met een affichecampagne met de woorden: We mogen weer... wil men alle Meetjeslanders bedanken om zich massaal te laten vaccineren. Het Meetjesland kent met 94 % een hoge vaccinatiegraad.

----------------------

Wereldwijd kampen uitgevers met de gevolgen van schaarste op de papiermarkt. Nooit eerder werden zo veel pakjes verzonden of werd zo veel take-away besteld. De vraag naar karton is zodanig groot dat men bij uitgeverij Lannoo in Tielt vreest dat de wachttijden voor het herdrukken van populaire boeken dit najaar flink zullen oplopen. En dat terwijl de vraag naar boeken gestegen is, ook door corona. Als de situatie zich doorzet, dan kan het best zijn dat we begin volgend jaar wat meer betalen in de boekhandel.

---------------

Eeklo brengt een hommage aan haar overleden kunstenaars. Patrick Ysebaert wordt de eerste in de rij. Ook Luc Verstraete en Romain Coemelck volgen. De eerste hommage wordt alvast een openluchttentoonstelling. Na de tentoonstelling worden de reproducties in bewaring genomen bij de stad, om dan een voorname plaats krijgen in een van de openbare gebouwen.

--------------

De West-Vlaamse reuzengilde wordt een telg rijker. Onder impuls van Martin D’haeninck en feest- en handelsgroep Dorpsvrienden in Beernem komt er met Beerlandertje een nieuwe reus bij. De gemeente Beernem heeft al een bekende reuzin met heks Kallemoeie.

----------------------

De stad Brugge plant van november tot maart 381 nieuwe bomen op het publiek domein. Daarmee overstijgt de stad opnieuw het aantal ‘geplande’ bomen uit het bestuursakkoord. In totaal zullen in het kader van boomverjonging 77 bomen verdwijnen, maar daarvoor komen er 117 in de plaats. En die bomen staan overal over de stad Brugge verdeeld.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws