Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 20 augustus 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 20 augustus 2021 door Crew

Er zijn in Vlaanderen voor het eerst sinds lang per dag weer tachtig ziekenhuisopnames van coronapatiënten. Momenteel liggen er in het AZ Alma twee coronapatiënten in het ziekenhuis, maar niemand op de Intensieve Zorg. Toch wordt er uit voorzorg in het AZ Alma opnieuw een aparte corona-afdeling gemaakt, van zodra er meer dan zes patiënten zijn.

---------------------

In Aarsele (Tielt) is donderdagnamiddag een automobiliste met haar wagen tegen een geparkeerd voertuig gebotst en daarna ondersteboven gekanteld. De vrouw met haar kind raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur in de Sterrestraat in Aarsele. De vrouw moest naar verluidt met haar wagen uitwijken voor een ander voertuig en knalde aan de rechterkant van de weg tegen een andere auto.

--------------------

In de aanloop naar het WK wielrennen waarvan de tijdritten tussen 18 tot en met 22 september op ’t Zand aankomen, verlicht Brugge de stadspoorten, de Vrijdagmarkt en het Stadhuis. Ze krijgen de regenboogkleuren, een verwijzing naar de regenboogtrui voor de wereldkampioenen. “De uitstraling die het WK aan onze stad zal geven, wordt op deze manier ook letterlijk in beeld gebracht”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

-------------------

Zaterdag 21 augustus wordt het zomerfestival: ‘Eeklo komt uit zijn kot’ afgesloten met een optreden van Slippery People. Dat gebeurt vanaf 20 uur op de terreinen van Richtpunt Eeklo, het vroegere PTI. Eeklo heeft deze zomer zes weekends gratis concerten georganiseerd. Schepen Ann Van den Driessche zegt in HLN dat het initiatief goed werd gesmaakt.

------------------

Burgemeester Luc Vandevelde van Eeklo laat er geen gras over groeien en is na de politieke crisis van dinsdag, meteen aan de informatiegesprekken met de verschillende partijen gestart. Groen heeft dinsdag de stekker uit de meerderheidscoalitie getrokken, waardoor er nu weer gesprekken moeten opgestart worden om tot een nieuw stadsbestuur te komen. Witte rook moeten we volgens burgemeester Vandevelde nog niet meteen verwachten.

------------------------------

Dieven hebben woensdagnacht ingebroken in een woning langs de Rietstraat in Beernem. De daders begaven zich naar de voorkant van een woning en forceerden een vensterraam, waarna ze de woning betraden. De woning werd bijna volledig doorzocht. De daders gingen ervan door met cash geld.

---------------------

Er is een breuk in de collector van Aquafin vastgesteld, ter hoogte van Knesselarestraat in Beernem. Dat zorgt voor wat verkeersellende. Om de breuk te herstellen, moet de rijweg over de volledige breedte van de baan opgebroken en vernieuwd worden. De werken zijn gestart en duren tot en met vrijdag 27 augustus. De Knesselarestraat in Beernem wordt plaatselijk volledig afgesloten.

---------------------

De derde Brugse Triënnale ‘TraumA’ heeft na drie maanden al 60.000 bezoekers naar de Breydelstad gelokt. De openluchtexpo met 13 artistieke en architecturale installaties loopt nog twee maanden, tot 24 oktober. De installatie Strangler van Héctor Zamora is met 42.000 bezoekers dé publiekstrekker van deze Triënnale. Driekwart van alle bezoekers kwam uit het binnenland.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws