Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 23 augustus 2021

gepost 2 years ago, op maandag, 23 augustus 2021 door Crew

Politiek Eeklo geraakt voorlopig niet uit de crisis die nu bijna een week heerst, nadat Groen de stekker uit de meerderheid getrokken heeft. Er wordt druk gepraat tussen alle partijen, maar voorlopig zonder oplossing. Volgens een rondvraag van HLN waren de inwoners van Eeklo net op zoek naar besturende partijen die door 1 deur konden.

-------------------------

De sloop van de leegstaande kledingzaak Pluba in Aalter zal ten vroegste eind september starten. Er wordt gewacht tot na de kermis. Mevaco plant er een nieuwbouw. Kleding Pluba sloot ruim een jaar geleden de deuren, na bijna zeventig jaar. De nieuwbouwplannen van Mevaco bestaan uit vier handelspanden op het gelijkvloers, dan twee verdiepingen met telkens vier appartementen, en tenslotte ook nog een derde verdieping in het dak.

--------------------

Op het op-en-afrittencomplex van de E40 in Brugge is zondagavond rond 20 uur een auto tegen de vangrails geknald. De bestuurster, die uit de richting van het binnenland kwam en afslag Brugge nam, werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

-----------------------------

Een heel weekend lang trok een bonte colonne van ruim 20 oldtimerbussen doorheen Oost- en West-Vlaanderen. Vzw NostalBus organiseerde de rally naar aanleiding van haar tienjarig bestaan in 2020. De vereniging restaureert oude Belgische lijnbussen en houdt ze rijvaardig. Een Brugse stadsbus was zo voor het eerst sinds decennia nog eens in Brugge te zien. De restauratie heeft de leden van NostalBus zes jaar gekost.

-------------------------

In de Industrielaan in Eeklo opende er een pop-up padelclub waar niemand lidgeld moet betalen. Steeds meer mensen ontdekken padel waardoor het aantal spelers exponentieel groeit daardoor kan de infrastructuur niet altijd volgen. Als oplossing kwam er dus een pop-up Padelclub langs de Industrielaan in Eeklo.

-------------------

De federale politie en het parket van Oost-Vlaanderen zijn in het kader van een onderzoek op zoek naar de 38 jarige Bram Andelhofs . De persoon zelf wordt verzocht om zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie. Uit het opsporingsbericht van het parket blijkt dat de man op het moment van zijn verdwijning een beige broek, groene polo en een sweater met opschrift ‘tuub’ droeg. Bram is 1.80 à 1.85 meter lang en zwaar gebouwd.

--------------------------

De septemberkermis in Aalter komt wel degelijk weer rond de kiosk op de Markt. De terrassen zullen moeten inkrimpen. Vorig jaar moest de ‘grote kermis’ van Aalter geschrapt worden door corona, maar nu in september 2021 wordt die weer als vanouds georganiseerd. Letterlijk, want de kermisattracties komen weer rond de kiosk op de Markt. Ook op parking Aard en de Boomgaard in Aalter komen attracties.

-------------------------

De werken aan een nieuwe bushalte op de Zeelaan (N9) in Balgerhoeke bij Eeklo, zorgen voor heel wat verkeershinder. Er staan tijdelijke verkeerslichten, en die zorgen vooral in de spitsuren voor file en verkeersproblemen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen zal er de komende twee weken nog steeds hinder zijn ter hoogte van de Zeelaan in Eeklo.

---------------------

Twee keer 2.500 mensen lieten vrijdag en zaterdag de heupen draaien tijdens de vierde editie van het wereldfestival Bomboclat op het strand van Zeebrugge. Het festival in Zeebrugge was helemaal uitverkocht. De fuifdrang bij de aanwezigen was dan ook groot. Bomboclat kon gebruik maken van de opstelling van het eerder gehouden festival WECANDANCE, waarmee ze voor het eerst een samenwerking hadden.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws