Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 24 augustus 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 24 augustus 2021 door Crew

Vlaanderen heeft het milieu-effectenrapport voor het nieuwe stadion van Club Brugge in Sint-Andries goedgekeurd. Als dit negatief was geweest, was het einde verhaal”, reageert Brugs schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).Het is nu vooral uitkijken naar het moment dat Vlaams minister Demir (N-VA) beslist over de vergunning voor het nieuwe voetstadion van Club Brugge.

--------------------------------

Amper een kwart van de horecabonnen die de gemeente Aalter uitdeelde is gebruikt. De horecabon is een injectie van ongeveer 120.000 euro voor de Aalterse cafés en restaurants. De bon mag nog tot eind september gebruikt worden.

-----------------------------

Natuurpunt en de stad Eeklo hebben de Moseikdreef opengesteld voor het publiek. Voortaan kunnen fietsers en wandelaars er door. De Moseikdreef is een dreef in de Hoogstraat, op de grens tussen Eeklo en Kaprijke. Twee jaar geleden werd de dreef en twee hectare landbouwgrond door Natuurpunt aangekocht. Dat kon dankzij de 25.000 euro financiële steun van de stad Eeklo.

-------------------------

Na een drukke prikzomer zit het vaccinatiecentrum in de Europahal in Tielt in de laatste rechte lijn. In september krijgt iedereen die zijn of haar vaccinatie om welke reden dan ook heeft gemist, een laatste kans om alsnog een afspraak vast te leggen. Je kan contact opnemen met het vaccinatiecentrum van de stad Tielt.

-------------------------

Precies één week voor de start van het nieuwe schooljaar moet je in en rond Brugge rekening houden met verkeersopstoppingen. Het grootste knelpunt blijft zonder twijfel de N31 Expresweg. Wegen en Verkeer voert er een grondig onderhoud uit. In verschillende fases wordt het wegdek volledig vernieuwd. Daarnaast renoveren ze in Brugge ook twee bruggen: de Millebrug en de brug over de Oostendse Steenweg.

----------------------

De pizzaketen Domino’s wil nog voor het einde van het jaar een filiaal openen in Eeklo. Ook Maldegem staat op het verlanglijstje. In Eeklo zijn de plannen concreet en liet de pizzaketen aan het stadsbestuur weten graag tegen november open te gaan. Domino’s pizza komt in het pand in de Stationsstraat 50, pal in het centrum van Eeklo. ----------------------

In de Poortstraat in Sijsele is een nieuw speelplein aangelegd. Stad Damme wil met het plein ‘De Poort’ een nieuwe ontmoetingsplek creëren voor de omwonenden. De buurtbewoners werden bij het ontwerp betrokken. Voor het ontwerp kon de stad beroep doen op de medewerking van het Regionaal Landschap Houtland. De uitvoering werd door de stadsdiensten zelf gedaan.

--------------------------------

Van 24 augustus tot en met 5 september vinden de Paralympische Spelen plaats in de Japanse hoofdstad Tokio. Onder de atleten bevinden zich ook enkele Maldegemnaren. De 35 jarige amazone Manon Claeys en 39 jarige handbikster Laurence Vandevijver strijden mee tijdens de Paralympische spelen in Tokio.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws