Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 25 augustus 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 24 augustus 2021 door Crew

Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) heeft de eerste informatieve gesprekken met de verschillende partijen afgerond, en zegt hoopvol te zijn rond de vorming van een nieuw stadsbestuur. Er zijn nog verschillende pistes mogelijk”, zegt Luc Vandevelde in HLN. De Burgemeester van Eeklo wil nu verdere stappen ondernemen, en nu vooral inhoudelijk verder praten zodat er een goed programma is om de stad de komende drie jaar verder te besturen.

-------------------------

Tegenstanders van het grote bouwproject aan Reesinghebos in Maldegem hebben in een week tijd al meer dan duizend bezwaarschriften verzameld. Een tiental inwoners verzamelt zich nu in de nieuwe vzw Red Reesinghe om de strijd verder aan te gaan. “We willen dat de natuur het hier wint van het beton. Desnoods met juridische stappen”, klinkt het bij de organisatie.

--------------------------

Goed nieuws voor Bruggelingen die houden van gezelschapsspelletjes: eind deze maand krijgen alle inwoners samen met het Stadsmagazine een gratis WK-bordspel in de bus. Het bordspel is gebaseerd op het bekende gezelschapsspel ‘ganzenbord’. De klassieke hindernissen zijn vervangen door iconische gebeurtenissen uit de honderd jaar wielergeschiedenis van het WK. Het bordspel werd ontwikkeld in samenwerking met Hogeschool Vives.

----------------------

De betreurde renner Bjorg Lambrecht wordt op zondag 29 augustus herdacht in zijn geboortedorp Knesselare met een eigen Memorial. Het is zondag de tweede Memorial Bjorg Lambrecht die gereden wordt. Een interclub voor beloften, die om 14 uur start voor een rit van elf ronden van telkens dertien kilometer. De start ligt in de Maldegemseweg. Op de speelplaats van de muziekacademie kan je de supportesclub van Bjorg vinden.

--------------------------

Als het van de oppositiepartijen CD&V en N-VA afhangt, vormen zij in Eeklo binnenkort een nieuwe meerderheid met de partij SMS van burgemeester Luc Vandevelde. De huidige oppositie wil de drie grootste partijen laten besturen. Open Vld, Groen en de drie onafhankelijken zouden dan uit de boot vallen.

----------------------------

Welzijnsvereniging Mintus en de woonzorgcentra aangesloten bij Caritas West-Vlaanderen zijn op zoek naar kandidaten die zich willen omscholen tot zorgkundigen.

Er is nood aan degelijk opgeleid en gemotiveerde medewerkers. Zorgkundige blijft een knelpuntberoep. De omscholing tot zorgkundige is intensief en neemt zo’n 30 uur per week tijdsinvestering voor een cursist.

--------------------

Rioleringswerken zorgen vanaf deze woensdag 25 augustus voor verkeershinder in de buurt van de Oude Gentweg in Maldegem. Tot en met 17 september is het kruispunt van de Oude Molenweg met de Oude Gentweg afgesloten voor verkeer. Een externe aannemer voert rioleringswerken uit in opdracht van de gemeente Maldegem.

--------------------

Brugge lanceert in aanloop naar het WK wielrennen een campagne om shoppen in de binnenstad extra in de kijker te zetten. Zo lanceren ze de campagne ‘Shoppen in Brugge en alles loopt op wieltjes’. “De campagne wil vooral shoppen in Brugge in de kijker zetten en benadrukken dat je ook met de fiets vlot naar het centrum kan om leuke winkelzaken te ontdekken.

-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws