Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 26 augustus 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 26 augustus 2021 door Crew

Open Vld Eeklo wil blijven praten met burgemeester Luc Vandevelde (SMS), en zegt in de running te blijven voor de nieuwe meerderheid. CD&V en N-VA willen na de politieke crisis samen besturen met SMS, en zo een nieuwe ruime meerderheid vormen. In dat scenario zouden Groen en Open Vld uit het schepencollege vliegen. Maar Open Vld wil niet het slachtoffer worden van de problemen binnen Groen.

--------------------------

De PizzaZoid, een automaat die in minder dan vijf minuut een verse pizza klaarmaakt, langs de Gentse Steenweg in Maldegem is na amper een maand alweer verdwenen. Dit na klachten van enkele buurtbewoners. Voor het bedrijf is het niet duidelijk vanwaar de klachten kwamen. Er wordt intussen gezocht naar een nieuwe plek in Maldegem om de pizza-automaat te plaatsen.

----------------------------

Het Kraanplein in Brugge wordt vanaf 1 september definitief een voetgangerszone. Dat besliste de stad nadat een proefproject in de zomer positief was uitgedraaid.

Naar aanleiding van de heraanleg werd het Kraanplein tijdens de zomermaanden verkeersvrij gemaakt. Handig voor de lokale horecazaken, die er na de tweede coronasluiting hun terrassen ruimer konden opstellen.

---------------------

Wielertoeristenclub Onze Roem uit Knesselare bestaat vijftig jaar. Dat werd gevierd met jawel een fietstocht naar Diksmuide. De 50 jarige viering werd een tijdjes uitgesteld door corona. De fietsers hebben hun thuis in café De Sportkring in Knesselare. Jong en oud sprong mee op de fiets. Dat is ook de sterkte van de Wielertoeristenclub uit Knesselare.

--------------------------

Bram Andelhofs uit Maldegem wordt door de Duitse politie gezocht in het gebied Noordrijn-Westfalen. De man verdween twee weken geleden en zou door de Federale politie gezocht worden voor verschillende feiten. Dat meldt het parket van de Duitse deelstaat. De politie blijft aan de Maldegemnaar vragen om zichzelf toch nog te melden bij de politie.

--------------------------

Het tragische ongeval in Antwerpen waarbij twee zusjes van 1,5 en 9 jaar oud dinsdag om het leven kwamen, zindert in veel Vlaamse gemeenten na. In verschillende gemeenten in de regio werden de voorbije jaren al verschillende initiatieven genomen om de veiligheid van fietsende schoolkinderen te verhogen. En in de toekomst staan nog heel wat werken op de planning.

-------------------------

Het schooljaar start officieel pas op 1 september, maar in het College ten Doorn in Eeklo zitten nu toch al leerlingen op de schoolbanken. Deze week worden op College ten Doorn zomerscholen georganiseerd. Veertig leerkrachten geven lessen Frans, Duits, wiskunde, Engels en economie aan bijna 150 leerlingen. Het afstandsonderwijs tijdens de coronaperiode deed de vraag naar zomerscholen toenemen.

----------------------

De kusttrambedding in Zeebrugge-dorp wordt groener. En die verandering wil het stadsbestuur ook aangrijpen om drie knelpunten op te lossen. Dat besliste het schepencollege begin deze week. In Zeebrugge-dorp zorgt het tramverkeer op verschillende plekken voor gevaarlijke verkeerssituaties.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws