Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 27 augustus 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 26 augustus 2021 door Crew

Nog minder dan één week en dan gaat in Aalter het nieuwe circulatieplan van kracht. Er komt een zone 30 in zowat alle dorpskernen. Verder komen er ook straten met eenrichtingsverkeer en worden er fietsstraten aangelegd. Aalter wil met de verkeerswijzigingen de veiligheid voor de zwakke weggebruiker verhogen.

----------------------

De buurtbewoners van de appartementsgebouwen aan het Wilgenpark in Eeklo maken zich zorgen. “Jongeren komen hier zowel overdag als ‘s avonds de buurt op stelten zetten. Er zijn klachten als te luide muziek, bommetjes en de buurtbewoners worden op stang gejaagd aan het Wilgenpark in Eeklo. De situatie wordt opgevolgd door de politie.

-----------------

Tegen midden 2024 hopen 5.000 hogeschoolstudenten aan Howest les te volgen op een gloednieuwe campus aan het station van Brugge. Het oude gebouw van Belgacom krijgt een renovatie en er komt een nieuwbouw bij. Het prijskaartje is met 40 miljoen euro niet min. Het is de bedoeling dat Howest een landmark creëert, een prestigieus gebouw dat opvalt als je de stad Brugge binnenrijdt.

--------------------

Ons land heeft opnieuw een medaille behaald op de Paralympische spelen, met dank aan de Maldegemese amazone Manon Claeys. In de individuele test van de paradressuur eindigde Claeys op de derde plaats. Voor de Paralympische Spelen gaf de Maldegemse aan dat ze droomde van het allerhoogste. Haar zilveren medailles in 2017 en 2019 op de Europese kampioenschappen in Göteborg en Rotterdam gaven perspectief, maar een bronzen medaille op de Spelen is toch van een ander niveau.

-------------------------

Het lijkt nu zo goed als zeker dat Eeklo een nieuw stadsbestuur krijgt met de drie grootste partijen: SMS, CD&V en N-VA. Huidig burgemeester Luc Vandevelde van SMS gaat voluit voor die piste. Als ze tot een akkoord komen, liggen zowel Groen, Open Vld als de onafhankelijken uit de meerderheid. Voormalig schepen Bob D’Haeseleer zegt dat zijn oude partij Groen het belangrijker vond om revanche te nemen op zijn persoon, dan dat ze de Eeklo wilden besturen.

-----------------

In de Baron de Serretstraat in Sint-Michiels, bij Brugge, is donderdagnamiddag brand uitgebroken in de garage van een rijwoning. De bewoners waren volgens de brandweer confituur aan het maken toen het misliep.

----------------------

Op het bedrijventerrein van Bouwgroep Vandenbussche uit Aalter was deze week voor kinderen van de werknemers een bouw- en omnisportkamp. Voor de medewerkers van Bouwgroep Vandenbussche was dit erg handig, want er zo was er geen zoektocht naar een andere opvang nodig. Van op kantoor konden ouders mee genieten van muziek en lachende gezichten.

-----------------------

Hockeyclub Meetjesland heeft hoog bezoek gekregen. Red Lion Alexander Hendrickx kwam er zijn gouden Olympische medaille tonen. Hendrickx kwam de kinderen van Hockeyclub Meetjesland een hart onder de riem steken, en vooral motiveren. Alexander ging met elk groepje apart in gesprek, en iedereen mocht ook de gouden medaille eens aanraken.

--------------------

De Raamstraat in Eeklo is op deze vrijdag onderbroken voor het verkeer. De parkings zijn niet bereikbaar van op de N9. Er is een omleiding voorzien via de Garenstraat in Eeklo, waar de rijrichting wordt omgedraaid.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws