Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 30 augustus 2021

gepost 3 years ago, op zondag, 29 augustus 2021 door Crew

De tien gemeenten van het Meetjesland halen 91,2 procent gevaccineerden bij de 15-plussers. Enkel de 12 tot 14-jarigen liggen hier nog iets onder, maar zij kregen nog niet allemaal de kans tot een volledige vaccinatie. Meer dan 86 procent van de 12 tot 14-jarigen kreeg trouwens al minstens één prik.

------------------------------

Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) van Aalter geeft deze maandagavond digitaal uitleg over het nieuwe circulatieplan in zijn gemeente. Vanaf woensdag 1 september verandert er heel wat in de straten van Aalter. Kijken kan via de Facebookpagina van ‘Gemeentebestuur Aalter’ en op www.aalter.be/circulatieplan.

----------------------------

Buurtbewoners rond sportcentrum De Watertoren van Sint-Andries hielden zondag een protestactie tegen de geplande komst van vier padelterreinen naast de plaatselijke hockeyclub. Die hockeyclub huldigde net op dat moment een nieuw veld in. De geplande aanleg van vier padelvelden in Sint-Andries beroert al eventjes de gemoederen in Sint-Andries. De terreinen zouden naast die van de plaatselijke hockeyclub komen, waar nu een boomgaard is.

--------------------------

Tijdens het jaarlijkse zomerfeest van de brandweermannen en hulpverleners uit de Zone Meetjesland werden in Maldegem ook drie nieuwe brandweerwagens voorgesteld. Een investering van zo’n 900.000 euro. De brandweerzone Meetjesland beschikt voortaan over twee gloednieuwe en moderne autopompen voor de posten in Aalter en Maldegem.

----------------------

De Kerkstraat in Knesselare wordt vanaf woensdag 1 september deels een blauwe zone. Je mag er maximum drie uur parkeren. Het was al aangekondigd dat dit deel van de Kerkstraat eenrichtingsverkeer en ook een fietsstraat wordt, maar er is nu ook beslist om dat deel van de Kerkstraat blauwe zone te maken. Dat wil zeggen dat je er nog altijd gratis mag parkeren, maar dat je wel de blauwe parkeerschijf moet leggen.

-----------------------

Vanaf 1 september kan je terug zonder reservatie gaan zwemmen in het Verbauwenbad in Eeklo De coronaregels in het zwembad van Eeklo worden drastisch teruggeschroefd. Ook het circulatieplan verdwijnt. Je kunt dus weer douchen voor en na het zwemmen, en de individuele kleedkamers gebruiken. Alle andere maatregelen zoals het dragen van een mondmasker in de ‘droge zone’, het ontsmetten van de handen, en het respecteren van de social distancing blijven nog van kracht.

----------------

Met dertien seconden voorsprong op vier achtervolgers schreef Jarne Van Grieken de Memorial Bjorg Lambrecht op zijn naam. De kerel uit Herentals schudde op twee kilometer van de streep vier medevluchters af. Milan Fretin sprintte tweede voor Jens Vanoverberghe, Maarten Verheyen en Jelle Vermoote.

-------------------------

Hockey zit in de lift in België. Na de successen van de nationale ploegen groeit het aantal leden en clubs stelstelmatig. Die groeiende populariteit bleek ook uit de mooie opkomst op de initiatiedag van Hockey Club Meetjesland. Het Meetjesland was tot nu toe een blinde vlek in het hockeylandschap. Daarom is er met de Vlaamse hockeyliga initiaties opgestart op vier locaties in het Meetjesland om te zien of er vraag naar was.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws