Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 31 augustus 2021

gepost 2 years ago, op maandag, 30 augustus 2021 door Crew

Groen Aalter vindt de startdatum van het nieuwe circulatieplan een zware misser. “Zoiets doe je niet op een eerste schooldag”, klinkt het. Woensdag moeten de kinderen voor het eerst sinds twee maanden weer allemaal naar school. Maar die dag gaat in Aalter ook het nieuwe circulatieplan van kracht. Groen Aalter eist dat het circulatieplan pas officieel in werking treedt op 16 september, zodat iedereen kan wennen aan de nieuwe regels en dat ze ook op school aan de kinderen duidelijk gemaakt worden.

--------------------------

De school College ten Doorn in Eeklo start het nieuwe schooljaar woensdag met maar liefst 35 nieuwe leerkrachten. Dit is nodig om het stijgende aantal leerlingen bij te houden Op woensdag 1 september starten bijna 2.750 leerlingen en 450 medewerkers aan een nieuw schooljaar in het secundair onderwijs van College ten Doorn. Algemeen directeur Annick Willems is verheugd om na een vreemd coronaschooljaar te kunnen starten in iets normalere omstandigheden.

---------------------------

Net voor de start van het nieuwe schooljaar én ook mooi op tijd voor de WK-tijdrit tussen Knokke en Brugge is de Damse Steenweg heraangelegd. De rode kleur voor het fietspad valt alvast op. De werken zijn gestart op 9 augustus. De werken zullen volledig voltooid zijn, inclusief alle markeringen tegen 10 september, maar er kan vanaf woensdag wel verkeer door langs de Damse Steenweg in Brugge.

-------------------------

In navolging van de federale maatregelen versoepelt de gemeente Maldegem vanaf woensdag 1 september de mondmaskerplicht. In heel wat openbare gebouwen zal je geen mondmasker meer moeten dragen. Ook voor activiteiten in clubverband of evenementen met minder dan 200 bezoekers binnen is een mondmasker niet meer verplicht. De gemeente vraagt wel om de nodige afstand te bewaren en rekent op de burgerzin en het gezond verstand van de inwoners.

-------------------

Woensdag trekken tienduizenden kleuters, lagereschoolkinderen, scholieren en honderden leerkrachten weer naar school. Zonder mondmaskerplicht tijdens het lesgeven en met een hoge vaccinatiegraad bij de leerkrachten hoopt men op een schooljaar als vanouds. In de regionale pagina’s van HLN kan je enkele interviews met directeurs uit het Meetjesland lezen over lesgeven in het ‘nieuwe normaal’.

----------------------

De discussie of CO2-meters in schoolgebouwen nu wel of niet nuttig zijn, laten ze in Brugge aan zich voorbijgaan. De stad heeft zopas 125 meters uitgedeeld aan scholen van het stedelijk onderwijs. “Ze zijn een geruststelling voor leerlingen en het lerarenkorps”, meent schepen Jasper Pillen (Open Vld). Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) stelde zich vragen bij CO2-meters in alle klaslokalen. Hij liet zich ontvallen dat een CO2-meter geen zaligmakend instrument is.

-----------------------------

Er komt in Aalter extra cameratoezicht op drie locaties. Bedoeling is snelheidsduivels en niet-passend vrachtverkeer tegen te gaan. In de Stationsstraat in Aalter-centrum komt een trajectcontrole. Ook in de Lotenhullestraat in Bellem komen camera’s tussen de Oude Gentweg en het Kraenepoelpad. Er komt ook een trajectcontrole in de Hellestraat in Knesselare, die het vrachtverkeer moet ontmoedigen.

----------------------

Amazone Manon Claeys heeft op de Paralympische Spelen in Tokio met haar paard San Dior 2 de bronzen medaille gewonnen in de individuele freestyle test (vrije kür) van de paradressuur (graad IV). Het is haar tweede eremetaal op deze Paralympics nadat ze eerder al brons pakte in de individuele test van de paradressuur (graad IV) De medaille was duidelijk een verrassing voor de Maldegemse.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws