Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 1 september 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 31 augustus 2021 door Crew

In Aalter rij je vanaf vandaag volgens een nieuw circulatieplan door de straten. Het grootste deel van het plan moet nog van kracht gaan, maar nu al overheersen de negatieve reacties op sociale media. Waarom mag je nog maar dertig per uur in de meeste centrumstraten? Is 1 september wel een ideale startdag? En waarom mag je nog maar drie uur gratis parkeren op de centrumparkings? Burgemeester Pieter De Crem legt in HLN uit waarom deze ingrepen genomen zijn.

-----------------

De 88-jarige man die maandagavond levenloos werd teruggevonden in een gracht langs de Pijpeweg in Brugge, viel er wellicht per ongeluk in. “Alles wijst erop dat hij accidenteel in het water belandde”, zegt het Brugs parket. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar konden enkel zijn overlijden vaststellen.

-----------------------

De rijrichting Zuidmoerstraat in Eeklo is aangepast. De eerste fase voor de werken Kaaistraat – Zuidmoerstraat is momenteel afgerond waardoor de oorspronkelijke verkeerscirculatie terug van kracht wordt. Het doorgaand verkeer tussen Moeie en Gentsesteenweg is niet mogelijk.

------------

Er komt dit jaar geen kampioenenviering meer voor de fans van Club Brugge. Club haalde de zeventiende landstitel al eind mei binnen. Toen volgde een groot volksfeest .Naar jaarlijkse traditie zou er ook nog een optocht volgen in het stadscentrum van Brugge. Door de organisatie van het WK wielrennen én met een aantal belangrijke matchen voor Club Brugge in de Champions League lijkt die titelviering niet meer te passen.

----------------

GO! atheneum en leefschool De Tandem in Eeklo is klaar voor de start van het nieuwe schooljaar. Met een groei aan aantal leerlingen. De laatste vier schooljaren steeg het leerlingenaantal op De Tandem met meer dan een derde. Met de huidige versoepelingen zijn weer meer activiteiten mogelijk en hoopt de school opnieuw meer ervaringsgericht leren binnen de lessen te kunnen aanbieden.

------------------

De vrouw die zaterdagavond op een Festival in Ieper zwaar verbrand raakte tijdens haar act met vuurspuwen, ligt nog steeds in het UZ in Gent. Idoia uit Eeklo was aan de slag als vuurspuwster. Plots ging iets mis waardoor haar kledij vuur vatte. Ondertussen werd een geldinzamelactie opgericht omdat de verzekering de medische kosten niet wil terugbetalen. Omdat de gevaarlijkheidsgraad van de act erg hoog is

---------------

De wekelijkse markt in Aalter zal vanaf oktober georganiseerd worden op parking Cornelius. Een terugkeer naar de Markt komt er niet meer. De woensdagmarkt werd in Aalter jarenlang rond de kiosk op de Markt georganiseerd, maar verhuisde enkele jaren geleden door wegenwerken naar parking Aard. Een terugkeer naar de Markt wordt nu definitief geschrapt.

----------------

Voetbalclub KSK Maldegem tekent een samenwerking met de Jeugdacademie van Cercle Brugge. Spelers als Nicola Storm, Miguel Van Damme en Thibault De Smet startten hun carrière ooit in Maldegem en zijn een voorbeeld voor de jeugd van vandaag. De club in Maldegem wil ook inzetten op meisjesvoetbal.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws