Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 2 september 2021

gepost 4 weeks ago, op donderdag, 2 september 2021 door Crew

In Aalter werd op 1 september het nieuwe circulatieplan uitgerold. Een van de aspecten was de invoering van eenrichtingsverkeer in de Rozestraat, in het hartje van Ursel. Maar daar was op 1 september nog niets van te merken. “De Rozestraat is een gewestweg, en de gemeente Aalter mag daar geen verkeersborden plaatsen. Er wordt gewacht op het Vlaams Gewest. In de Kapellestraat in Ursel is er wel al eenrichtingsverkeer. Dat is een gemeenteweg, en daar kon de gemeente Aalter de borden dus wel al plaatsen.

------------------------------

De gemeente Maldegem gaat twee personeelsleden een week lang naar Trooz sturen, om te helpen met de opkuis na de overstromingen. De Maldegemse ondernemer Luc Goeminne helpt al wekenlang op vrijwillige basis bij de opruiming van Trooz. “Omdat er meer hulp nodig is, heeft hij de gemeente Maldegem gevraagd om ondersteuning te bieden in Trooz”,

-------------------------

Elke dag opnieuw zitten kinderen uit het bijzonder onderwijs uren op de bus om op school te geraken. Ook Loris Van de Voorde (18) uit Aalter. Hij staat elke dag om 4.45 uur op om daarna minstens drie uur op de bus te zitten. In VTM NIEUWS deed Loris Van De Voorde uit Aalter zijn verhaal op zijn eerste schooldag.

-----------------------

De 400 leerlingen aan de bakkerijschool van Ter Groene Poorte in Brugge zijn het schooljaar gestart in een gloednieuw gebouw van 3 miljoen euro. De grootste bakkerijschool van België focust op minder nachtwerk voor bakkers, andere productiewijzen, nieuwe broodsoorten en betere ventilatiesystemen. De nieuwe bakkerijschool bij Ter Groene Poorte werd geopend in aanwezigheid van Minister Ben Weyts en Jan Jambon.

-------------------------

De start van het nieuwe circulatieplan in Aalter, gecombineerd met de start van het nieuwe schooljaar, heeft woensdagochtend geen verkeersproblemen met zich meegebracht. Op het kruispunt van de Stationsstraat met de Kouter en de Weibroekdreef werd het verkeer geregeld door een agent en chaos bleef helemaal uit. Of het zonder agenten even vlot zal lopen, valt af te wachten.

----------------

“De Astridlaan in Assebroek is geen snelweg! Stop het gedonder en gedaver!” Met die slogans hebben buurtbewoners en sympathisanten op de dag van de eerste schooldag aan school OLVA De Meersen actie gevoerd. Ze zijn het toenemende verkeer langs de drukke as in Assebroek beu. De actievoerders roepen de stad Brugge dan ook op om de juiste beslissingen te nemen.

----------------------

In de stad Eeklo is er door werken een tijdelijk stilstaan- en parkeerverbod ter hoogte aan de school in de Pastoor Bontestraat in Balgerhoeke. Het stilstaan- en parkeerverbod aan de schoolpoort is noodzakelijk om de doorstroming te behouden. Nog voor de veiligheid werden aan alle schoolbuurten in Eeklo de wegmarkeringen nog eens opgefrist. Borden voor een variabele zone 30 in moeten de weggebruikers er attent op maken dat ze zich in een schoolomgeving bevinden.

-----------------------

Aalter organiseert op deze 2 september de start van de Benelux Tour, de opvolger van de BinckBank Tour. De renners worden voorgesteld op het podium op parking Aard. De wedstrijd zelf start om 11 uur, maar dan is er eerst een grote plaatselijke ronde door grote delen van groot-Aalter. Pas iets voor de middag verlaten de renners het grondgebied, en verdwijnt de verkeershinder.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws