Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 3 september 2021

gepost 4 weeks ago, op vrijdag, 3 september 2021 door Crew

De politie van Aalter gunt de chauffeurs een gewenperiode van een week aan het nieuwe circulatieplan. Sinds 1 september is in Aalter een nieuw circulatieplan van kracht. Een tiental straten zijn nu fietsstraten, er is eenrichtingsverkeer in onder andere de Kouter en de Sint-Maria-Aalterstraat, en in de straten van de verschillende dorpskernen mag je nu nog maximum dertig per uur rijden.

----------------------------

De stad Eeklo wil samen met agentschap wegen en verkeer onderzoeken of er op de N9 in het stadscentrum meer gevleugelde zebrapaden kunnen komen. Een gevleugeld zebrapad bevat een asvershuiving’. Daardoor blijft er altijd een ruimere zone tussen de voetgangers en de wagens die op de rijweg liggen.

-------------------------------------

De actiegroep Red Reesinghe in Maldegem heeft 2.709 handtekeningen en bezwaren verzameld, tegen de komst van een nieuw bouwproject aan Reesinghebos. Het gaat over een bouwproject van 33 woningen en acht appartementsblokken. De beslissing ligt nu in handen van het schepencollege, die uiterlijk op 4 november moet beslissen.

---------------------

Na 18 maanden beperkingen door de coronacrisis mag het Brugse Concertgebouw weer volle zalen ontvangen. Een klassiek concert beleven kan weer zonder mondmasker, maar met een COVID Safe Ticket.

----------------------

Topvoetbalsters Club Brugge en Anderlecht spelen zaterdag op Aalters kunstgrasveld

Aalter is terug gastclub voor de Superleague damesvoetbal. Zaterdag om 14 uur speelt het eerste elftal dames van Club Brugge tegen de dames van Anderlecht.

----------------------

Eeklo wil inzetten op meer verkeersveiligheid. Er zijn in de stad twee nieuwe trajectcontroles op komst. Dat zal gebeuren in Balgerhoeke en langs de invalsweg Blommekens en Boelare. Ook komt er in Balgerhoeke een betere fietsgeleiding zodat de fietsers veiliger kunnen oversteken.

-------------------

De dienst van de gemeenschapswacht in Eeklo krijgt versterking. Peter loopt al sinds september 2018 in de straten, en krijgt nu hulp van Hannah. Door de positieve resultaten werd beslist om een tweede gemeenschapswacht aan te werven. Het beleid wil meer en meer inzetten op preventief en sensibiliserend toezicht.

--------------------

Maldegem gaat verder met AanZet, dat is een financieel ‘adoptiesysteem’ voor Maldegemse jongeren in armoede. Met AanZet vraagt de gemeente Maldegem de steun van inwoners, bedrijven, verenigingen en serviceclubs om kinderen en jongeren financieel te ‘adopteren’, met een gift van 300 euro per schooljaar. www.AanZetinmaldegem.be.

-------------------------

Nog een maand en dan viert Eeklo de Kaaifeesten. Het eerste weekend van oktober moeten duizenden mensen naar de rommelmarkt komen, en honderden mensen meezingen. De Stad Eeklo hoopt nog op versoepelingen, want nu mogen er vanaf oktober nog maar maximum 500 mensen in een tent.

------------------------

De start van de Benelux Tour heeft donderdagvoormiddag een pak volk naar het centrum van Aalter gelokt. Vorig jaar moest de koers nog vertrekken zonder publiek, maar nu mochten de supporters weer aanschuiven voor het rennerspodium. Meer dan duizend wielerliefhebbers kwamen naar de start kijken.

------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws