Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 6 september 2021

gepost 3 weeks ago, op zondag, 5 september 2021 door Crew

De Duitse autoriteiten hebben bevestigd dat de van kindermisbruik verdachte 38 jarige man uit Maldegem een wanhoopsdaad pleegde in zijn bestelwagen op een parking in Duitsland. De man was sinds drie weken gevlucht naar het buitenland nadat hij had vernomen dat er een klacht die tegen hem werd ingediend voor kindermisbruik.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem terecht bij de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

-----------------------

De stad Eeklo doet een extra inspanning om haar openstaande vacatures ingevuld te krijgen. Daarom werden er in de middenberm van de N9 in het centrum enkele borden geplaatst. De stad Eeklo heeft heel wat jobs in de aanbieding. Wie interesse heeft kan een kijkje nemen op www.eeklo.be/vacatures.

------------------

De stad Eeklo wil de lokale horeca en handelaars blijven ondersteunen, ook nu de coronabeperkingen tot een minimum zijn teruggebracht. Om de lokale handelaars verder te steunen worden de jaarlijkse acties verdergezet, waaronder het Eeklotrakteert-bonnenboekje. Daarnaast wil het stadsbestuur in september specifiek voor de duurzame horeca en lokale handel twee waardebonnen van 2,50 euro schenken.

--------------------

Viktor Soenens uit Aalter werd tweede op Vlaams kampioenschap wielrennen. De renner uit Aalter legde in Laarne met duidelijk verschil de duimen voor Mauro Cuylits, die zijn zesde koers op twaalf won. Viktor Soenens zal ik ook volgend jaar, bij de overstap naar de junioren, bij Meetjesland blijven.

-------------

De stad Eeklo heeft onderzocht op welke kruispunten op de N9 fietsers voorrang kunnen krijgen bij rood licht. De resultaten werden overgemaakt aan Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters, die zal beslissen op welke plaatsen de nieuwe verkeersborden komen. Deze borden laten de fietsers in bepaalde omstandigheden toe om rechtsaf te slaan of rechtdoor te rijden bij het rode en oranje licht.

--------------------------

Aalter heeft vanaf vandaag een eigen polikliniek. Dit Medisch Centrum Aalter ligt in de Brouwerijstraat in het nieuwe gebouw White Corner. Daar openen de ziekenhuizen AZ Maria Middelares uit Gent en AZ Sint-Vincentius uit Deinze een gloednieuw Medisch Centrum. Patiënten uit de regio Aalter hoeven niet meer naar Gent of Deinze te rijden.

-----------------

Grootwarenhuisketen Lidl is op zoek naar 350 werkkrachten in ons land. Ook voor de vestigingen in Eeklo, Zelzate en Maldegem zoekt men nog medewerkers. De nood aan nieuwe collega’s bij Lidl is het hoogst in Vlaanderen, met meer dan honderd openstaande vacatures in de regio’s West- en Oost-Vlaanderen. Meer info via werkenbijlidl.be.

---------------------------

Wie op zoek is naar een job, kan op vrijdag 29 oktober terecht op de eerste jobbeurs in Maldegem. Bezoekers ontmoeten er een dertigtal interessante bedrijven uit de regio. Vaak kennen de mensen de bedrijven in de regio niet zo goed en weten ze dus ook niet wat ze te bieden hebben. Geïnteresseerde bedrijven kunnen info vinden via www.jobbeursmaldegem.be.”

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws