Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 31 mei 2023

gepost 11 months ago, op woensdag, 31 mei 2023 door Crew

In Aalter is een koe doodgebeten op een afgesloten weide. Het Agentschap voor Natuur en Bos kwam intussen DNA-stalen nemen. Volgens de eerste vaststellingen zou het niet om een wolf gaan.

—----------------------------

Alle kandidaten van de opleiding tot gemachtigd opzichter zijn geslaagd. Ze mogen nu groepen voetgangers veilig helpen oversteken.

De lokale politie van Maldegem organiseerde de opleiding. Zestien kandidaten deden mee en legden na een infosessie de nodige theoretische en praktische testen af.

—----------------------------

De scholengroep ‘Op Weg’ bundelt voortaan alle vrije scholen in groot-Aalter en omgeving. Alles samen 13 scholen met 4.000 leerlingen.

—---------------------------------

Het Herbakkersfestival van Eeklo maakt de affiche van 2023 bekend. Met onder andere Lady Lynn and her Magnificent Seven en de band ‘School is Cool’, komen weer bekende namen. Stip alvast 11, 12 en 13 augustus aan in jouw agenda.

—---------------------------------------------------

Kunstliefhebbers moeten komend weekend in het Kasteel van Poeke zijn. Suzanne Arteel (45) van Atelier Suzy uit Nevele (Deinze) viert er samen met 43 cursisten het tienjarig bestaan van haar teken- en schilderatelier met een grote tentoonstelling. De opbrengst gaat naar MFC Ten Dries in Landegem.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws