Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 30 mei 2023

gepost 11 months ago, op dinsdag, 30 mei 2023 door Crew

De gemeente Sint-Laureins heeft nu ook in een officieel persbericht bekend gemaakt zelf geen initiatief meer te zullen nemen voor een fusie. Maar wat betekent dat voor Eeklo, Kaprijke en Assenede? De vraag klinkt nu of deze fusie ook kan doorgaan zonder Sint-Laureins.

—----------------------------------------

Vlaams Minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) heeft de ‘Brug van Balgerhoeke’ bezocht, die binnenkort gerestaureerd wordt. Minister Diependaele kwam naar het Stoomcentrum in Maldegem, en nam de stoomtrein richting Balgerhoeke in Eeklo. De minister was onder de indruk van de site.

—---------------------------------------------

De gemeente Aalter heeft 3.500 zomerbloeiers geplant, om de verschillende deelkernen wat kleur te geven. Er werd gekozen voor de kleuren wit en rood, de kleuren van Aalter.

—--------------------------------------------------------

De Vrombautstraat in Eeklo wordt nog tot woensdag 31 mei afgesloten, om verschillende werken aan nutsleidingen te kunnen combineren. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.

—---------------------------------------

De werken op de N9 ter hoogte van Adegem-Dorp in Adegem (Maldegem) gaan de laatste fase in. De noordelijke zijde van de N9 in de rijrichting Maldegem geasfalteerd.

—---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws