Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 29 mei 2023

gepost 11 months ago, op maandag, 29 mei 2023 door Crew

Op het kruispunt van de N49 en de Vaartstraat is zondagavond een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een 23-jarige motorrijder raakte hierbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn motor diende getakeld te worden. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht. Zowel de motorrijder als de bestuurder van de personenwagen, een 23-jarige man uit Nederland, legden een ‘safe’ ademtest af.

—----------------------------

In de Kruiskensstraat in Sint-Laureins heeft kortstondig een brand gewoed. Het vuur ontstond in een mobilhome, die naast een woning stond geparkeerd. Bij de brand raakte niemand gewond.

—--------------------------------

De Vlamingstraat in Eeklo wordt twee weken afgesloten voor verkeer. Nog tot en met zondag 11 juni kan je niet door de straat, omwille van renovatiewerken ter hoogte van huisnummer 29. Plaatselijk verkeer is toegelaten.

—-----------------------------------------------

Luc Verhulst (51) uit Eeklo blaast als CEO nieuw leven in Sanapolis, de oude ziekenhuissite op de grens van Maldegem met Sijsele. De polikliniek van AZ Alma Eeklo blijft daar, maar er komen een pak nieuwe functies. Onder andere een kinderboerderij, een brasserie met feestzaal en een nieuwe beweegschool.

—--------------------------------

In de maanden juni, juli, augustus en september mogen ophaalfirma’s vroeger starten met de ophaling van het huishoudelijk afval. Afvalintercommunale IVM roept inwoners daarom op om hun vuilniszak tijdig buiten te zetten.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws