Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 26 mei 2023

gepost 1 year ago, op vrijdag, 26 mei 2023 door Crew

Politiezone Meetjesland deed mee aan een nationale actie tegen tegen afleiding achter het stuur. Vier bestuurders vlogen op de bon omdat ze hun smartphone gebruikten. Ook het zwaar transport werd gecontroleerd op de wettelijke uitrusting, technische eisen en lading.

—---------------------------------------

Marc Windey (76) trekt naar de Raad van State om zijn ontslag als schepen van Eeklo aan te vechten. Hij was van plan om volgend jaar met politiek te stoppen, maar de gebeurtenissen van de voorbije maanden maken hem weer strijdvaardig.

—--------------------------------

Fractieleider Jonas Deilgat (Groen) laat zich tijdelijk vervangen in de gemeenteraad van Eeklo. Jonas Deilgat combineert de politiek met een masteropleiding aan de UGent.

—-------------------------------------------------

De Brugstraat in Aalter moet een echte woonlaan worden, en krijgt bomen langs de zijkant van de weg. Langs de Brugstraat staat nu een haag en ook op geregelde afstand een plantvak waar struiken in staan. Maar zowat de helft van die plantvakken zijn kapot gereden. ”

—--------------------------------------------------

De Freinetschool ‘De kleine helden’ uit de Boelare in Eeklo heeft een nieuwe klimaatgezonde speelplaats. De nieuwe groene tuin kwam er met steun van stad Eeklo en de provincie.

—----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws