Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 25 mei 2023

gepost 11 months ago, op woensdag, 24 mei 2023 door Crew

Het ontslag van schepen Marc Windey uit het college van Eeklo blijft gelden. De man trok naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen, maar bij de Eerste Kamer haalde hij geen gelijk. “We hopen deze periode hiermee definitief te kunnen afsluiten”, reageert burgemeester Luc Vandevelde.

—------------------------------

Schrik niet wanneer je de vijver rond het Kasteel van Poeke (Aalter) ondanks het natte voorjaar toch snel droog ziet staan. De grachten en de vijvers krijgen na de zomer een groot onderhoud, en daarom wordt het water nu al afgelaten. Het vervuild slib moet weg. “Zo willen we waterdieren in de toekomst een betere thuis geven”, klinkt het.

—--------------------------------------

Jenny ’t Jolijn (75) uit Eeklo, de Vlaamse Tina Turner, reageert triest en ontroerd op het overlijden van haar grote idool. Jarenlang heeft ze haar geïmiteerd en gevolgd. “Wat een grote dame! Zoals Tina Turner maken ze er geen twee”, zegt Jenny uit Eeklo.

—-------------------------------------

Nog tot eind juni kan je in Kunstencentrum ArtA’A aan het station in Aalter naar de tentoonstelling ‘Nevel en mist’. De expo is elke dag gratis te bezoeken, van 9 tot 21 uur.

—-----------------------------------------

Aalter maakt zich op voor een nieuwe wielerhoogdag. De Renewi Tour op vrijdag 25 augustus. De Renewi Tour start dit jaar op 22 augustus met een ploegenpresentatie in Knokke-Heist. Op 25 augustus staat de rit Aalter-Geraardsbergen op de agenda.

—-------------------------------------

Drie jaar kon het niet door corona, maar op zondag 28 mei zijn er weer Kanaalfeesten rond de Jachthaven van Eeklo. Van 14 tot 17 uur vertrekken meerdere boottochten op het Schipdonkkanaal, richting Balgerhoeke

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws