Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 24 mei 2023

gepost 11 months ago, op woensdag, 24 mei 2023 door Crew


Zowel in Eeklo als in Kaprijke gaan steeds meer stemmen op voor een grote fusie, dus mét Assenede en Sint-Laureins. Alleen: Sint-Laureins hapt niet toe. Burgemeester Franki Van de Moere (Samen Anders) vindt geen steun in zijn schepencollege in Sint- Laureins.

—---------------------------------------

Rotary Club Aalter-Nobelstede steunt de vzw Heldenhuis uit Eeklo, bij de aankoop van een rolstoelvriendelijke picknicktafel. Heldenhuis is ontstaan uit een groep ouders die een woonoplossing zoeken voor hun jongvolwassen kinderen met een beperking. —---------------------------------------

Komend weekend kan je in Eeklo de sfeer van het einde van de Tweede Wereldoorlog herbeleven, tijdens het event ‘Railway to Liberty 4’. Drie dagen lang word je 79 jaar terug in de tijd gekatapulteerd, met nagespeelde gevechten, helikopters en een bevrijdingsbal.

—-----------------------------------------------

Maldegem gaat op zoek naar deelnemers voor de wereldmarkt op het Multicultureel Festival dat op 27 augustus georganiseerd wordt. Alle info via www.maldegem.be/wereldmarkt.

—--------------------------------------

Op zondag 28 mei wordt de vijfde editie van ‘Dwars door Maldegem’ gehouden. Er zijn nu al 700 lopers ingeschreven.Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 27 mei op www.dwarsdoormaldegem.be.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws