Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 31 maart 2021

gepost 3 weeks ago, op woensdag, 31 maart 2021 door Crew

Door de stijgende coronacijfers wordt de toestand op intensieve zorg in de ziekenhuizen verontrustend. De 2.000 beschikbare bedden in ons land zijn bijna allemaal bezet. Ook op de intensieve zorg in de provincie Oost-Vlaanderen is het zoeken naar een vrij bed. “Gelukkig is er een spreidingsplan dat over de provincie-grenzen werkt.

--------------

De gemeente Maldegem breit een vervolg aan het project ‘Duizendpoten’. Er komen extra rode en gele stoelen aan het Sint-Annapark, maar ook op andere plaatsen in groot-Maldegem zal je er aantreffen. Vorig jaar lanceerde de gemeente Maldegem het project Duizendpoten en plaatste bij wijze van proefproject de eerste 50 rode en gele stoeltjes in het Sint-Annapark.

---------------

Dankzij de inzet van de familie Beuselinck-Bogaert uit Aalter werd 1.190 euro verzameld. Dit ten voordele van de jongerenwerking van de MS-Liga. Hiervoor mobiliseerde de vzw Marathon and More Belgium coronaproof en op afstand een loopwedstrijd. Naast de 6 urenloop in Ursel werd er ook een virtuele loop georganiseerd.

I-----------------

Vanaf 1 januari 2022 treedt het nieuwe vervoersplan van De Lijn voor onze regio in werking. Dat plan snoeit nogal in het aantal bushaltes in Brugge. Er verdwijnen 174 bushaltes gespreid over de stad Brugge. Het openbaar vervoer zal er helemaal anders uitzien, met nieuwe lijnen, haltes en met kleinere centrumbussen.

----------------

De KWB organiseert in de regio Meetjesland een nieuwe gezinszoektocht: ‘De paashaas is verdwenen’. Je kan de zoektocht in onze regio doen van 3 tot 18 april in Assenede en Eeklo. Op het parcours staan kleurige, fantasierijke borden met QR-codes. Met de smartphone kan je dus op stap. Als je de QR-codes scant, krijg je een deel van een paasverhaal en een kleine opdracht te horen. Meer info over alle kwb-paastochten vind je op www.kwb.be/paastochten.

--------------------

De steden Brugge en Antwerpen hebben een akkoord om de start van de Ronde van Vlaanderen vanaf volgend jaar afwisselend te organiseren. Brugge was van 1998 tot en met 2016 de vertrouwde startplaats van de Ronde van Vlaanderen, die komende zondag voor de vijfde keer in Antwerpen van start gaat. Het contract tussen Flanders Classics en Antwerpen loopt na die editie af. Antwerpen betaalt jaarlijks 400.000 euro voor de organisatie van de start.

-------------------

De twee nachtwinkels in Maldegem moeten dit jaar maar de helft van de normale gemeentetaks betalen. Elk jaar betalen de twee nachtwinkels normaal in Maldegem elk 1.500 euro aan gemeentebelastingen. Door de avondklok zien ze een groot deel van hun omzet verloren gaan. Eerder werd in Maldegem ook al beslist om de horeca dit jaar opnieuw geen terrasbelasting te laten betalen. Dat was ook vorig jaar al het geval.

---------------

In Koolkerke heeft de Brugse Maatschappij voor Huisvesting een nieuwe wijk met 79 woningen gebouwd. Hiervan zullen er 43 verhuurd en 36 verkocht worden. De woonwijk ligt in de André Goossensstraat, tussen de Dudzeelse Steenweg en de Bommelbeek. Al in 1979 is de grond aangekocht, maar pas in 2008 werd beslist om er een bouwproject op te starten.

------------------

De gemeente biedt Oostkampse ondernemers één jaar lang gratis toegang tot videolessen over het online sterker maken van een zaak. Heel wat zelfstandigen gaven aan dat ze wel wat hulp konden gebruiken bij het uitbouwen van hun online verkoop of dienstverlening. Op basis van die nood besliste de gemeente Oostkamp recent om bij te springen en opleidingen te voorzien.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws