Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 30 maart 2021

gepost 3 weeks ago, op dinsdag, 30 maart 2021 door Crew

Op beelden is te zien hoe vijf leerlingen van Richtpunt Campus Eeklo één andere leerling belagen, vernederen en en enkele klappen verkopen. Op sociale media regent het verontwaardigde reacties over een bende die andere leerlingen terroriseert. De politie van Eeklo is intussen een onderzoek gestart.

------------------------

In 2020 investeerde Vlaanderen 938.353 euro voor kleine ingrepen in 133 schoolomgevingen in 26 verschillende steden en gemeenten in West-Vlaanderen. De komende twee jaar steekt de overheid nog een tandje bij en wordt 30 miljoen euro voorzien voor veilige schoolroutes in Vlaanderen. Het gaat om betere signalisatie, octopuspalen, rijbaankussens, fietsstraten of ‘zone 30'-borden.

------------------

Deze onverwachte vakantieweek zal veel mensen nog niet inspireren om naar de winkels te gaan, dat is de vrees van veel winkeliers in Brugge. De winkeliers springen creatief om met het shoppen op afspraak, maar ondervinden nu al de gevolgen. In sommige winkels heeft nog niemand gereserveerd.

--------------

Vanaf zondag 4 april kan iedereen zich in Aalter opnieuw laten meevoeren op prachtige natuurwandelingen rond de Kraenepoel, op het kasteeldomein van Poeke of in het Hooggoed. De wandelingen verlopen coronaproof, dus met mondmasker en in kleine groepen. Op zondag 4 april wordt het startschot gegeven door gids Frank Claeys die de wandeling ‘Het is lente’ presenteert aan het Kasteel van Poeke.

-----------------

Vanaf begin april is Celieplas in Maldegem gedurende enkele maanden afgesloten. De Celiebrug, een ijzeren ophaalbrug heropgebouwd kort na de Tweede Wereldoorlog, is aan een structurele herstelling toe. Zonder onvoorziene omstandigheden zal de brug tot en met 13 juli (net voor het bouwverlof) afgesloten zijn voor alle verkeer.

------------

Wie in de toekomst gaat bouwen, verbouwen of verkavelen in Maldegem, raadpleegt best vooraf de bouwcode. De bouwcode moet duidelijkheid bieden aan inwoners met bouwplannen en werd opgesteld in samenspraak met architecten en experten. Je vindt er regels in over bouwdieptes, oppervlaktes, parkeervoorzieningen bij woningen,… en hun afwijkingsmogelijkheden. Bouwplannen moeten dus aan deze voorschriften voldoen om een omgevingsvergunning in Maldegem te krijgen.

--------------

Marleen Defruyt (53) wordt de nieuwe voorzitter van Groen Aalter. Ze volgt Femke Deroo op die volgende maand haar entree maakt in de gemeenteraad. Marleen Defruyt is al jaren actief bij Groen Aalter, zowel als gemeenteraadslid als OCMW-raadslid.

--------------

De bibliotheek van Eeklo opent vanaf donderdag 1 april de zaal waar de publiekscomputers in staan. Het bezoek is wel nog beperkt tot maximum 30 minuten. De leeszaal van de bibliotheek van Eeklo blijft momenteel nog gesloten.

Alle geldende maatregelen van de stadsdiensten in Eeklo zijn gebundeld en terug te vinden op www.eeklo.be/coronavirus.

------------------

Chiro Vannoes van Kleit en Chiro Pao van Maldegem slaan de handen in mekaar en brouwen een bier om de kas te spijzen. Het nieuwe Chirobier heet Dobbeltoe. Bestellen kan vanaf eind deze week op de Facebookpagina van zowel Chiro Vannoes als van Chiro Pao.

------------

Het kruispunt van de Aalterstraat (N37) en de Poekestraat in Ruiselede wordt aangepast. Er komen twee middeneilanden, waardoor fietsers in twee bewegingen de drukke gewestweg zullen kunnen kruisen. Ook de bocht van de Poekestraat wordt aangepast. De werken starten op 19 april en zullen ongeveer een maand duren, tot midden mei.

------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws