Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 29 maart 2021

gepost 3 weeks ago, op maandag, 29 maart 2021 door Crew

Het wordt weer een pak drukker in het testcentrum in sporthal Flabbaert in Knesselare. De voorbije weken klonk de vraag om het testcentrum in Knesselare te sluiten, en de sporthal zo weer ter beschikking te stellen van de sportclubs. Maar door het stijgen van het aantal besmettingen, wordt het opnieuw veel drukker in het testcentrum in Knesselare. Begin maart werden er 13 mensen per dag getest. Vandaag zijn dat er 32 per dag.

-----------------------------

Twee werknemers moesten zich vorige week in de Gentse rechtbank verantwoorden voor diefstal. Hun werkgever had vermoedens dat de mannen materiaal stelen toen ze aan het werk waren op een werf en schakelde een privédetective in. Die kon de vermoedens al snel bevestigen. De beklaagden riskeren een celstraf van een jaar.

De stelende werknemers werkten al 20 jaar bij bouwbedrijf Van Severen uit Knesselare.

----------

Agenten van de politiezone Meetjesland Centrum hielden in de omgeving van de Kaaistraat in Eeklo een controleactie op het correct vervoeren van kinderen in de auto. Bij de actie werden 15 wagens aan de kant gezet en 5 chauffeurs werden geverbaliseerd. In 3 wagens zaten de kinderen los in de auto, niet vastgemaakt met de gordel of niet in een aangepast kinderzitje. In één wagen zaten te veel kinderen. Eén bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en mocht dus geen kinderen vervoeren.

-------------

De stad Brugge zoekt vijf vrijwilligers om een toertje te maken met de meetfiets. Die meet fijn en ultrafijn stof in de stad. Brugge heeft de resultaten nodig voor het verzamelen van luchtkwaliteitsdata die als input dienen voor het beleid en de ‘Digital Twin’-project. De metingen worden na het fietsen uitgelezen en verwerkt in kaartmateriaal.” De vrijwilligers moeten op regelmatige tijdstippen kunnen fietsen en een beperkte opleiding willen volgen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via [email protected]

------------------

Aalter hoopt na Pasen echt een versnelling hoger te schakelen in het vaccinatiecentrum. Nu al hebben bijna 4.000 Aalternaren hun eerste coronaprik gehad. Meer dan 1.650 inwoners zijn al volledig gevaccineerd, dus met twee inspuitingen. Dat is 5,66 procent van de bevolking. Volgende week komen er 652 vaccins naar Aalter. In de week van 5 april verwachten ze in Aalter nog eens 1.118 vaccins.

--------------

De Kringloopwinkels in het Meetjesland sluiten al zeker tot en met zaterdag 10 april de deuren. Op een veilige manier werken en klanten ontvangen is volgens de directie momenteel niet mogelijk. De Kringloopwinkels Meetjesland kiezen bewust voor een paaspauze. Intern wordt bekeken of er voor de Kringloopwinkels na 10 april eventueel een systeem met afspraken kan opgemaakt worden.

------------------

Op de verkeerswisselaar E40/E403 in Brugge is zondagmiddag een motorrijder zwaar ten val gekomen met z’n Harley Davidson. De man was met enkele vrienden een ritje aan het maken. Het slachtoffer en z'n makkers namen even na 12 uur de afslag van de E403 naar de E40 richting Brussel. In de lange bocht verloor hij de controle over het stuur van z'n Harley Davidson en smakte tegen het asfalt.

--------------

De politie van de zone Meetjesland Centrum nam zaterdagnamiddag deel aan de FIPA-actie (full integrated police action) van de federale politie. Bij een snelheidscontrole van 814 wagens reden er 65 of 8% te snel. Na middernacht werden nog twee covid-pv’s opgesteld wegens overtreding van de avondklok.

-------------

De gemeente Maldegem is dringend op zoek naar extra begeleiders om in de paasvakantie op een coronaveilige manier kinderopvang aan te bieden. Door de strenge coronamaatregelen moeten de kinderen in kleinere, en dus in meer, groepjes opgedeeld worden. Vrijwilligers kunnen zich nog tot en met woensdag 31 maart kandidaat stellen via www.maldegem.be/begeleiders-paasvakantie.

------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws